Hardware · Kablovska i sat. TV

Novi informativni kanal N1 koristiće za snimanje Sony XDCAM HD kamere

Kanal N1, ekskluzivni partner medijske kuće CNN, je prvi informativni kanal u regionu koji će 24 sata emitovati informativni program u HD rezoluciji, standardizujući svoje vesti i prenose uživo preko Sony XDCAM HD kamera, studijskih kamera, video mikseta i digitalnog skladištenja.

Televizijska mreža će koristiti Sony produkcijsku opremu za prenos uživo kako bi emitovala program iz tri produkcijska centra koji se nalaze u Beogradu, Sarajevu i Zagrebu.

sony hd camera

Sony je obezbedio produkcijsku opremu za tri televizijska studija i tri kontrolne sobe u glavnim gradovima zemalja iz kojih se emituje program, kao i XDCAM HD422 kamere za elektronsko prikupljanje podataka. Kanal N1 je ukupno dobio 25 PMW-200 kamera, devet HXC-D70 studijskih kamera, tri MVS-3000A HD video mikseta i Sony ODA biblioteku sa kapacitetom od 73TB, nudeći period arhiviranja podataka na minimum 50 godina.

N1 takođe ima prednost u vidu 12 NXL-IP55 produkcijskih jedinica, koje omogućavaju uživo prenos video podataka sa više kanala preko IP mreže. To dozvoljava N1 kanalu da koristi daljinski prenos na razdaljini od preko 300 kilometara, čime se ostvaruju značajne uštede u produkciji.

Leave a Reply