Hardware

Novi klima uređaji kompanije LG Electronics omogućaju najveću uštedu energije

Najnovija serija modela klima uređaja kompanije LG Electronics – Inverter V, biće dostupna korisnicima u Srbiji. Vodeći model ove serije, Athena Inverter V, trostruko će poboljšati kvalitet života korisnika, i to kroz maksimalnu uštedu energije, napredna zdravstvena rešenja i gotovo nečujan rad.

Novi klima uređaj Athena Inverter V povećava uštedu energije čak do 74% u poređenju sa prethodnim modelima. Za uzvrat, korisnici imaju priliku da udišu čistiji vazduh i pomognu očuvanju okoline, dok sve vreme ostvaruju uštede na računima za struju.

Poboljšane tehnološke karakteristike Inverter serije omogućile su da ovaj klima uređaj proizvodi najnižu buku na svetu prilikom rada – 17db, što čini život kod kuće mirnijim i prijatnijim.

Novi LG Athena Inverter V opremljen je najnovijom tehnologijom Plasmaster, koja u velikoj meri poboljšava prečišćavanje vazduha. Koristeći ovu tehnologiju, novi Athena Inverter klima uređaj steriliše i vazduh koji se kreće kroz Inverter, ali i vazduh koji se nalazi oko njega. Inovativni honeycomb vazdušni filteri, odnosno filteri koji ne izazivaju alergije i viruse i filter za miris, poboljšavaju prečišćavanje vazduha, eliminišući razne viruse, a otklanjaju i neprijatan miris.

Pored svega navedenog, Athena Inverter V može da se pohvali dizajnom koji mu omogućava da se uklopi u svaki enterijer. Unikatan stilizovan prednji poklopac, koji se automatski otvara i zatvara čini da ovaj klima uređaj bude i ukras vašeg doma.

„Novi modeli Inverter V serije predstavljaju odgovor kompanije LG evropskim potrošačima, koji traže ekonomičnije opcije u pogledu troškova za klima uređaje, čineći život kod kuće zdravijim, prijatnijim i ugodnijim”, izjavio je Kam-gyu Lee, viši potpredsednik za sisteme za klimatizaciju kompanije Air Conditioning and Energy Solution.

Athena Inverter V je testiran u Sofiji od decembra 2011. godine do februara 2012. godine, kada je postavljena u stambeni prostor od 25 m2 , koji je smešten na osmom spratu i ne poseduje toplotnu izolaciju. Usled veoma niskih spoljašnih temperatura, koje su se kretale od -10 do -15 stepeni, Athena Inverter V je pokazao izuzetnu efikasnost – sa prosečno sobnom temperaturom od 24 stepena, potrošnja ovog uređaja je bila 18,48 kilovat-časova.

Leave a Reply