Hardware · Notebook-Netbook

Novi Lenovo svestrani ThinkPad 10 tablet i moćna ThinkStation P300 radna stanica

Kompanija Lenovo  je na svom Accelerate 2014 Partner Forum u Orlandu,objavila dva nova dodatka svom proizvodnom portfoliju, oba savršeno prilagođena poslovnim korisnicima.

Predstavljena je redizajnirana ThinkStation P300 radna stanica koja poseduje vrhunsku praktičnost i performanse po pristupačnoj ceni. ThinkPad 10, desetoinčni Lenoov premium multimod poslovni tablet, nudi potpun računarski doživljaj i beskompromisnu produktivnost, sa širokim spektrom poslovnih funkcija, bez obzira na radno okruženje.

ThinkPad-10

ThinkPad 10: Najbolji poslovni tablet postaje bolji

Pionirskim naporima ka superiornom korisničkom iskustvu, ThinkPad 10  je prilagođen za poslovne profesionalce koji traže vrhunsku fleksibilnost i povezanost. Napravljen od vrhunskog aluminijuma sa Gorilla staklom koje štiti ovaj desetoinčni živopisan displej koji podržava  ful HD mod, ThinkPad 10 tablet pruža vrhunsko mobilno iskustvo sa uvećanom produktivnom mogućnošću i sa svrsishodnim dizajnom male težine. Korisnici mogu biti kreativni sa četiri fleksibilna moda – Tablet, Stand, Laptop i Desktop.

Kada je povezan ili sa ThinkPad tablet ulazom ili sa USB3.0 ulaznom stanicom, korisnici mogu da mu dodaju eksterni ekran, miša i, ili Compact Bluetooth tastaturu ili direktno prikače ThinkPad 10 Ultrabook tastaturu pune veličine, praveći prelaz sa visoko mobilnog tableta na snalažljiv i neprimetan računar u kancelarijskom okruženju. Quickshot Cover čini fotografisanje  veoma jednostavnim. Bilo za ličnu ili poslovnu upotrebu, brzim okretanjem poklopca koji štiti kameru od osam megapiksela, pokreće se automatska aplikacija, spremna da fotogrfiše prelepi pejzaš isto kao i document koji je pred vama.

“Kupci žele svestran uređaj koji se prilagođava njihovom načinu života i nudi neugroženu produktivnost bilo u kancelariji ili u pokretu.” rekao je Luis Hernandez, potpredsednik i generalni direktor, ThinkPad, Lenovo. “Naš novi ThinkPad 10 spaja karakteristike prilagođene poslovanju sa jedinstvenim multimodom prednostima, dizajniranim da ponude izuzetno računarsko iskustvo koje omogućava korisnicima da rade, da se igraju i da stvaraju u virtualnom okruženju. ThinkPad 10 je projektovan za kvalitet koji možete da dodirnete i izmerite i dizajniran je da se prilagodi onome što vama treba, kada vam treba.”

Uz bogat opseg poslovnih karakteristika i aksesoara, ThinkPad 10 donosi i digitalnu olovku za preciznije upravljanje i unos rukopisa, Windows 8.1 operativni sistem, do 4 GB ram memorije i 128GB prostora. Wireless opcija uključujući 3G/4G LTE1 omogućavaju pristup podacima praktično svuda i to tokom deset sati autonomije rada bez eksternog napajanja, koliko baterija može da izdrži, pružajući produktivnost tokom čitavog dana.

Vodeći u svojoj klasi po bezbednosti, ovaj uređaj poseduje diskretan TPM (Trusted Platform Module) sistem zaštite podataka korisnika i integrisani čitač otiska prsta koji osigurava biometričku zaštitu sistema. IT menažeri će takođe ceniti VPN kontrolu pristupa, upravljanje pokretanja aplikacija i opciju onemogućavanja korisnika da instaliraju zabranjene aplikacije. Uz to, Lenovo Servicess nudi celokupan paket, uključujuči zapečaćene garancije baterije, zaštitu od slučajne štete i lasersko graviranje i označavanje.

thinkstation-p300

ThinkStation P300: Projektovan sa kvalitetom

ThinkStation P300 radna stanica početnog cenovnog nivoa poboljšava novi svrsishodan dizajn koji donosi do sad neviđenu fleksibilnost. Redizajnirano kućište više ne uključuje glomaznu ručku, već veoma intuitivne crvene tačke za dodir i produženu stranicu napred i pozadi za lakše nošenje i montiranje. Dodatno, novi FLEX modul daje korisnicima mogućnost da dodaju samo one komponente koje su im potrebne, dopuštajući prilagođenu i na učinak orjentisanu konfiguraciju, uz smanjenjem troškova poslovanja. FLEX modul podržava kombinaciju ultra tankog optičkog diska, 29 u 1 čitač medija kartice, IEEE 1394 Firewire i eSATA.

 

“Profesioalna radna stanica, koristi veoma napredne, specijalizovane aplikacije. ThinkStation P300 uključuje procesorsku moć, grafičke mogućnosti i ISV sertifikate, koji su neophodni da ove aplikacije rade glatko.” kaže Victor Rios, potpredsednik i generalni director odeljenja za radne stanice kompanije Lenovo. “ThinkStationt P300 daje korisnicima novi nivo prilagodljivosti. Novi FLEX modul obezbeđuje sasvim nov nivo korisničkog isksutva, nudeći korisnicima zaista jedinstvenu konfiguraciju koja odgovara njihovim specifičnim ciljevima i potrebama posla.”

 

ThinkStation P300 je dostupan sa najnovijim procesorom Intel® Xeon® E3-1200v3 kao i sa novim  Intel® Core procesorima četvrte generacije i ECC podrškom memorije za povećanje produktivnosti i pouzadanosti.

 

“Novi Lenovo P300 sa najnovijim Intel® Xeon® processor E3-1200v3, uključuje Intel® HD P4600 grafiku, a isporučuje performanse i grafiku radne stanice koju zahtevaju inženjeri dizajna uključeni u napredni 3D mašinski dizajn” rekao je  Frank Soqui, generalni direktor Technical Compute Cloud and Client odeljenja kompanije Intel” Danas profesionalni korisnici, koji su možda ranije kupovali desktop računar sa hard diskom, mogu da priušte pravu radnu stanicu sa naprednom grafikom i SSD diskom.”

Bez obzira na industriju – Nafta i gas, Mediji i zabava, Inženjering, Arhitektura, Finansije, Medicina i nauka – radne stanice rade na zadacima kritičnih opterećenja i na posebnim aplikacijama visokih performansi koje korisnici koriste. Oni zahtevaju da softver radi brzo i bez geške. ThinkStation P300 isporučuje na svim frontovima. Sveobuhvatna ISV sertifikacija obezbeđuje pouzdanost aplikacije i P300 je projektovan za superioprnu pouzdanost. Veliki izbor procesnih, grafičkih i memorijskih konfiguracija čuvaju investiciju i poboljšavaju učinak i produktivnost.

 

Lenovo Servisi

Preduzeća mogu da se odluče za razne varijante usluga i podrške koji odgovaraju njihovim potrebama. Sa ozbiljnim fokusom na kupca, kvalitet i pouzdanost, Lenovo Servisi nude inovativna i integrisna rešenja koja obezbeđuju maksimalnu produktivnost. Garanti proširenja, nadogradnja, zaštita od slučajne štete, čuvanje diska, prioritetna tehnička podrška i ceo set fabričkih i automatizovanih razvojnih usluga pomaže organizacijama da efikasno premoste prorez između potrošača i preduzeća.

 

Cene i dostupnost

ThinkPad 10 ima početnu cenu od 599 američkih dolara i biće dostupan početkom juna na sajtu www.lenovo.com i kod izabranih dobavljača. Lenovo ThinkStation P300 startuje sa cenom od 729 američkih dolara i biće dostupan u Tower i Small Form Factor modelu početkom juna preko poslovnih partnera Lenova in a sajtu www.lenovo.com.
Za najnovije vesti o kompaniji Lenovu, pretplatite se na Lenovo RSS feeds ili pratite Lenovo na Twitter i Facebook.

Leave a Reply