Gadgets · Hardware

Novi moćni SanDisk plejeri

SanDisk ima prednost nad ostalim proizvođačima flash MP3 playera – sam proizvodi vlastite memorije, pa tako njihovi uređaji po kapacitetu nadmašuju sve ostale na tržištu

View serija MP3 plejera sada se može pohvaliti sa maksimalnih 32GB unutrašnje memorije – bez hard diska, bez pokretnih delova, samo upotrebom flash memorije. To sigurno ima pozitivnog učinka i na trajanje baterije – najavljuje se čak 35 sati kontinuiranog slušanja muzike – brži je pristup smiljneom materijalu, a smanjuje se i mogućnost kvara.

Uz standardne MP3 i WMA audio zapise, View podržava MPEG4, WMV i H,264 video. Istina je da je kapacitet hard diskova koje koristimo u našim kućnim računarima takođe drastično porastao, uprkos ne tako davnim predviđanjima da je dosegnut plafon, ipak sada je jasno da će kućni i prenosni računari bez hard diskova u skoroj budućnosti postati stvarnost, barem za one koji ne traže izuzetno velike mogućnosti skaldištenja podatala. Cena Wiewa sa najvećim kapacitetom, koji dakle može poslužiti i kao prenosni eksterni disk, je vrlo prihvatljivih 349 dolara.

Leave a Reply