samsung-se790c-34-P
Hardware

Novi modeli zakrivljenih monitora iz Samsunga

Kompanija Samsung Electronics predstavila je novu seriju zakrivljenih monitora uvođenjem pet novih modela na čelu sa SE790C od 29 inča, SE590C od 31.5 inča i SE591C od 27 inča. U novoj seriji se nalazi i model SE510C u dimenzijama od 23.5 i 27 inča.

Novi modeli monitora iz kompanije Samsung ispunjavaju potrebe korisnika u pogledu multimedijalne zabave i multitaskinga, pružajući bolju rezoluciju koja doprinosi smanjenju napora za oči korisnika, naročito tokom korišćenja monitora u dužim vremenskim intervalima.

 

Samsung-se790c-34-P

Samsung-se790c-34-P

Novi zakrivljeni monitori poseduju vodeću panelsku tehnologiju Vertical Alignment (VA), koja pruža optimalni nivo zakrivljenosti, superioran odnos kontrasta i značajno manje odlivanje pozadinskog osvetljenja. Ovi paneli visokih performansi usklađeni su sa prirodnom zakrivljenošću ljudskog oka i pružaju bogatije i udobnije iskustvo gledanja, čak i u mračnom okruženju. Modeli SE590C i SE790C pružaju korisnicima zakrivljenost u klasi 3000R (radijus krive od 3000 mm). Uz radijus zakrivljenosti 4000R modela SE591C i SE510C, inovativni dizajn zakrivljenih monitora kompanije Samsung pruža gledanje bez distorzije i sa smanjenom refleksijom, što donosi manje napora za oči i vrhunski komfor.

 

„Ova godina će biti godina zakrivljenog monitora jer se sve više korisnika i kompanija okreće zakrivljenim displejima kako bi se postiglo što udobnije iskustvo gledanja“, naglasio je Seog-Gi Kim, stariji potpredsednik poslovne jedinice za vizuelni displej u kompaniji Samsung Electronics. „Kao kompanija koja je prva lansirala LED zakrivljeni monitor u industriji, predstavljanje ove kompletne linije odraz je naše rešenosti da unapredimo zakrivljeni dizajn i kvalitet slike. Uz postizanje energetske efikasnosti i naprednih inovacija pružamo prirodnije i udobnije iskustvo gledanja od onoga što naši korisnici očekuju.“

 

Linija novih zakrivljenih monitora kompanije Samsung Electronics poseduje napredne funkcije koje dodatno unapređuju udobnost gledanja. „Eye Saver Mode“ nudi tehnologiju smanjenog plavog svetla i pomaže da se umanji štetno dejstvo na vid korisnika naročito tokom korišćenja monitora u dužim vremenskim intervalima. Uz to, funkcija monitora „Flicker Free“ za eliminaciju treperenja štiti oči korisnika od stalnog napora zbog treperenja koje može da se javi kod standardnih monitora. Kao rezultat te tehnologije, korisnici mogu da koriste svoje ekrane duže i uz manji napor.

 

Monitori imaju bogatiji odnos statičkog kontrasta (od 5000:1 za SE590C do 3000:1 za standardnije modele) i visoku osvetljenost (do 350 cd/m2 kod SE590C i SE591C) što daje živopisnije slike sa dubljom crnom, besprekornom belom bojom i živopisnijim koloritom. „Gejmerski“ način rada koji inteligentno detektuje promene u scenama korigujući zamućene slike, pojačava kolorit i prilagođava kontrast za bolju vidljivost akcije u igrici. Sve ove funkcije zajedno omogućiće korisnicima da uživaju u multimedijalnim sadržajima sa jasnijom i kvalitetnijom slikom.

 

Nova funkcija „Eco Saving Plus“ nudi prednosti štedljive tehnologije smanjujući osvetljenost ekrana radi veće energetske efikasnosti. Uz dva standardna manuelna podešavanja, postoji i auto-podešavanje koje smanjuje potrošnju energije za oko 10% (na osnovu osvetljenosti crnih delova ekrana).

Leave a Reply