Hardware

Novi regionalni Sales direktor u Samsung Electronics Adriatic

Gospodin Tibor Jerger pridružiće se timu Samsung Electronics Adriatic od 1. januara 2011. godine na poziciji Senior Regional Sales Director. Gospodin Jerger je švedske nacionalnosti, a pored švedskog i engleskog, tečno govori srpski i ostale slovenske jezike. Iskusan je menadžer sa 16 godina iskustva na hrvatskom tržištu. Bio je predsednik holding kompanije ECOS d.o.o. Hrvatska.

Njegovo prethodno iskustvo bilo je na pozicijama u kompanijama Podravka i Ericsson Nikola Tesla, gde je bio potpredsednik Marketing & Sales i zadužen za profesionalne solucije, Volvo Trucks Corporation na mestu predsednika u Hrvatskoj, Sloveniji i BiH, a iz Švedske je došao kao predsednik Electroluxa za Hrvatsku 1995. godine. Član je Uprave Nordijske privredne komore.
Kao Senior Head of Consumer Electronics, gospodin Jerger će voditi Consumer Electronics sales timove u Zagrebu i Beogradu.

Zahvaljujući iskustvu u vođenju kompanija, poznavanju potrošačke elektronike kao i tržišta gospodin Jerger će ojačati i poboljšati prisustvo kompanije Samsung Electronis na Adriatic tržištu, posebno u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini , za koje će gospodin Jerger biti odgovoran.

Leave a Reply