Prenosni SSD T1 kompanije Samsung, kapaciteta 250 i 500 gigabajta
Hardware

Novi Samsung prenosni Samsung SSD T1

Prenosni SSD T1 kompanije Samsung, kapaciteta 250 i 500 gigabajta, po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 17.999 dinara, odnosno 29.999 dinara, kao i jednog terabajta, po ceni od 59.999 dinara (sve cene su bez PDV-a), biće dostupan na srpskom tržištu početkom maja.

 

Prenosni SSD T1 kompanije Samsung, kapaciteta 250 i 500 gigabajta

Prenosni SSD T1 kompanije Samsung, kapaciteta 250 i 500 gigabajta

Ovaj prenosni SSD T1 manji je od prosečne vizit-karte i težak manje od 30 grama, a namenjen je korisnicima koji često putuju, dizajnerima kao i profesionalcima u pokretu kojima je potrebno brzo skladištenje i prenos velike količine podataka. Samsung portabilni SSD T1 je kompatabilan sa Windows i Mac računarima, koristi sistem fajlova exFAT čime se eliminiše potreba da se formatira za svaki tip računara i dolazi sa trogodišnjom garancijom.

 

Eksterni SSD predstavlja novi standard skladištenja u savremenom digitalnom životu, a dizajniran je tako da ponudi brzinu i sigurnost. Portabilni SSD T1 korisnicima štedi vreme ekstremno velikim brzinama čitanja/pisanja. Ovaj drajv ima sekvencijalne brzine čitanja/pisanja do 450 MB/s, sa super brzim interfejsom USB 3.0 i nasumičnim brzinama čitanja/pisanja do 8000 ulaza/izlaza u sekundi (IOPS), odnosno 21000 IOPS. Brzina pisanja ima kratko vreme odziva i veliku brzinu kao interni SSD i za do 100 puta je brža od eksternog hard disk drajva (HDD). U zavisnosti od veličine datoteke, portabilni SSD T1 ima brzinu transfera podataka koja je četiri puta veća od eksternog HDD-a. Potrebno mu je samo 8 sekundi za transfer filma od 3GB i 27 sekundi za film od 10GB u poređenju sa eksternim HDD-om kom je potrebno 26, odnosno 85 sekundi.

 

Samsungov portabilni SSD T1 se lako postavlja i štiti. Sa samo jednom lozinkom koju korisnik određuje, drajv je zaštićen od neželjenih pristupa zahvaljujući AES hardverskoj enkripsiji od 256 bita. Otporan je na udarce do 1500G/0.5ms i poseduje dinamičku termalnu zaštitu koja se aktivira pri ekstremnim temperaturama radi zaštite drajva i podataka, zbog čega korisnici mogu da budu sigurni da će drajv izdržati i najteže uslove.

Leave a Reply