Hardware

Novi server Dell PowerEdge C4130

Kompanija Dell predstavila je PowerEdge C4130 server, novo IT rešenje napravljeno sa ciljem ubrzavanja najzahtevnijih opterećenja i pružanja pomoći u rešavanju izazova sa kojima se suočavaju njegovi korisnici.

 

Brz, kontinuiran i pouzdan pristup informacijama jedna je od najjačih prednosti koju kompanija može imati u odnosu na svoje konkurente. Kompanija Dell je usmerena na pružanje robusnih, skalabilnih i brzo odzivnih inovativnih rešenja, a upravo novi PowerEdge C4130 pomoći će poslovanje najboljih istraživačkih organizacija, vodećih informatičkih kompanija, finansijskih institucija i različitih industrija.

 

Kao izuzetno „GPU gust” i fleksibilan rack server visokih performansi, kreiran kako bi ubrzao najzahtevnija radna opterećenja, PowerEdge C4130 jedini je Intel® Xeon® E5-2600v3 1U server koji nudi do četiri grafička procesora / akceleratora. Ovaj server ima do 33 odsto bolju GPU / gustinu grafičkih akceleratora od najbližih konkurenata i 400 odsto više PCIe GPU / akceleratora po procesoru po rack jedinici od uporedivog HP sistema. PowerEdge C4130 može postići više od 7,2 teraflopa na jednom 1U serveru i ima odnos performansi do 4,17 gigaflopa po vatu. Ove funkcije omogućavaju korisnicima dalju optimizaciju performansi aplikacija i produktivnosti istovremeno uklanjajući ograničenja tradicionalnog centra podataka koji zahteva mnogo prostora i energije.

 

Inkorporirajući inovativnu tehnologiju kompanija NVIDIA i Intel, PowerEdge C4130 dostupan je u pet konfiguracija koje omogućavaju fleksibilnost potrebnu za različite karakteristike IT tehnologije visokih performansi. Karakteristika super računanja osigurava naučnim i medicinskim laboratorijama, finansijskim i drugim kompanijama i organizacijama, koje imaju potrebu za analitikom ili intenzivnim obradama podataka, da postignu rezultate u kraćem vremenu i da se brzo prilagode promenljivim potrebama poslovanja.

Kompanija Dell je predana unapređivanju svih aspekata korišćenja IT tehnologije visokih performansi i odgovaranja na potrebe naših korisnika nudeći im prvoklasnu tehnologiju, usluge, stručno vođstvo i saradnju. Napredak i inovacije koje donosi novi PowerEdge C4130, pomažu u ostvarivanju revolucionarnih otkrića i ubrzavaju razvoj proizvoda i usluga vodećih IT kompanija,” istakao je Jimmy Pike, potpredsednik, naučni savetnik i glavni IT arhitekta kompanije Dell.

 

PowerEdge C4130 ima do dva Intel® Xeon® E5-2600v3 procesora, 16 DIMMs DDR4 memoriju i do dva 1.8″ SATA SSD sistemska diska u samo 1U mesta u serverskom ormanu. Sa do četiri 300V Intel® Xeon Phi™ koprocesora ili NVIDIA Tesla GPU akceleratora, uključujući novi NVIDIA Tesla K80 dual – GPU akcelerator, PowerEdge C4130 omogućava stalnu analizu i manipulisanje podacima na najkompleksnijim i intenzivnim radnim opterećenjima.
Obrazovne institucije i industrije širom sveta koriste IT tehnologije visokih performansi kako bi pomerale granice inovacija i razvoja proizvoda. Da bi se uspešnije takmičile na svetskom tržištu, organizacijama su potrebne visoke performanse i skalabilnost za rešavanje modernih kompleksnih izazova. Koristeći Intel® Xeon procesore i Xeon Phi koprocesore, novi PowerEdge C4130 pomoći će korisnicima u rešavanju najvećih izazova,“ izjavio je Charles Vuischpard, potpredsednik Data Centre Group i generalni direktor Workstations and High Performance Computing u Intelu.

 

Dell PowerEdge C4130 će biti dostupan širom sveta od 2. decembra 2014. godine.

Leave a Reply