Hardware

Novi štampaci kompanije Samsung sa NFC opcijom

Kompanija Samsung Electronics predstavila je A4 kolor laserske i multifunkcionalne štampače sa NFC opcijom, namenjene malim i srednjim preduzećima u Evropi i Severnoj Americi.

 

Glavne funkcije ovih kolor laserskih i multifunkcionalnih štampača ProXpress C2620/2670 su NFC tehnologija, Samsungova otvorena platforma XOA-Web, ReCP i polimerizovani toner, što omogućava lakše mobilno štampanje sa profesionalnim kvalitetom boje i većom brzinom izbacivanja od 26 listova u minuti.

samsung-nfc

„Nadovezujući se na uspeh Samsungovog prvog NFC štampača iz 2013. godine, serije ProXpress C2620/2670 sada će uključivati NFC tehnologiju, pri čemu će proizvoditi dokumenta većeg kvaliteta i popraviti radni učinak naših korisnika putem mobilnog štampanja. Samsungova tehnologija štampanja se stalno unapređuje kako bi zadržala inovativnost i ispunila potrebe naših korisnika koje se stalno menjaju“, istakao je Dejvid S. V. Song, viši potpredsednik odeljenja za strateški marketing i prodaju divizije za rešenja za štampanje u kompaniji Samsung Electronics.

 

Sa NFC tehnologijom, mobilni uređaj mogu da se povežu sa štampačima i obave zadatke štampanja i skeniranja jednostavnim dodirom štampača. Ta tehnologija je razvijena kako bi mobilno štampanje bilo lakše i kako bi zadovoljilo brzorastući trend korišćenja personalnih mobilnih uređaja za posao. Uz to, NFC tehnologija podržava opciju Google Cloud Print uz jednostavniju registraciju korisnika.

 

Osim toga, modelima ProXpress C2620/2670 dodata je opcija vizuelnog rešavanja problema kako bi pomogla IT administratorima da nadgledaju i popravljaju greške kod štampanja jednim dodirom na displej panel štampača koristeći smart telefon. Štampač emituje svoj operativni status i rešenja za probleme u kratkim video klipovima na smart telefon pri čemu identifikuje gde se problem nalazi i daje instrukcije kako da se reši.

 

Samsungova otvorena platforma XOA Web takođe je kompatibilna sa serijama C2620/2670 i dopušta pristup nezavisnim softverskim rešenjima treće strane, čime je omogućeno lako prilagođavanje za svaki tip poslovne potrebe. Na primer, usvajanjem rešenja followMe kompanije Ringdale, korisnik može da pošalje dokumenta na štampač sa radnog mesta, mobilnog telefona ili tablet uređaja i da prođe autentifikaciju za štampanje na svakom štampaču.

 

Štampači imaju širok ekran od 4.3 inča osetljiv na dodir, koji uvećava sveukupnu efikasnost u poređenju sa sličnim proizvodima koji imaju LCD displej u samo dva reda. Taj displej omogućava pristup unapred instaliranim rešenjima i smart operacijama na korisničkom interfejsu.

 

ProXpress C2620/2670 sastoji se od A4 kolor laserskog štampača C2620DW i A4 kolor laserskog multifunkcionalnog štampača C2670FW. C2620DW omogućava Duplex štampanje, a C2670FW nudi štampanje, skeniranje, kopiranje i funkcije faksa. Oba proizvoda štampaju 26 kolor/crno-belih stranica u minuti.

 

Modeli ProXpress C2620/2670 opremljeni su prilagođenim dvojnim CPU od 533MHz koji ubrzavaju procesiranje dokumenta. Uz to, ProXpress C2620/2670 mogu da štampaju na svakom tipu papira, bez obzira na teksturu površine, debljinu, veličinu, a podržaće do 26 kg kaseta i muzičkih plejera.

 

Modeli ProXpress C2620/2670 imaju ReCP tehnologiju i polimerizovan toner što obezbeđuje profesionalni kvalitet boje. ReCP je tehnologija koja donosi živopisne i oštre slike uz pomoć Samsungove tehnologije automatskog poboljšavanja kvaliteta teksta, ivice slike i poboljšanja boje. Polimerizovan toner ne poboljšava samo kvalitet boje u štampaču, već daje i efekat presijavanja pomoću svojih cirkularnih čestica. U poređenju sa tradicionalnim tonerom, polimerizovani toner ima efekat smanjenja emisije CO2 za 35 posto.

 

Modeli ProXpress C2620/2670 smanjuju ukupne troškove u proseku do 20 posto putem Samsungovog ekološkog rešenja Samsung Easy Eco Driver koje je dobilo nagradu Buyers Laboratory Inc. Easy Eco Drajver automatski menja tip fonta, veličinu fonta i slike bez uticaja na originalni dokument, što dovodi do ukupne manje potrošnje energije uz uštedu papira i tonera. Korisnici mogu da kontrolišu utrošenu energiju već za vreme štampanja.

 

Takođe, korišćenjem Samsungove tehnologije Instant Fusing System, potrošnja električne energije i troškovi se dodatno smanjuju uz kraće zagrevanje uređaja pa je tipična potrošnja za 35 posto niža u odnosu na slične modele od 1.70KW.

Leave a Reply