Hardware

Novogodišnji pink pokloni: za nju

Nakon par sjajnih predloga poklona za muški svet, evo i predloga za ženski, opet uz pomoć Positivea. Kao prvi predlog, ultimativni računarčić za svako modernu žensku personu, koja ne može bez Interneta, društvenih mreža, multimedije i mobilne zabave – netbook HP Mini 210-3000em naravno u Pink boji, zatim zgodna futrola za mobilni teleon ili fotoaparat, te mali lagani fotoaparat Samsung EC-ES80 za svakodnevno beleženje prijatnih trenutaka i deljenje preko mreže sa prijateljima.

Netbook HP Mini 210-3000em

HP je još jednom pokazao zašto je lider u proizvodnji prenosnih računara. Ovaj HP Mini iz serije 210 se odlikuje dobrim karakteristikama, najnovije generacije procesora kao i savršenim, “žemskim” dizajnom.

Odličan izbor za svaku žensku torbicu. Kratke tehničke karakterstike: HP Mini 210-3000en, Intel Atom  Dual-Core N550, 1,66 GHz, 1x 1024 MB, 10,1”, 1024×600, SATA 250 GB, Windows 7 Starter, Intel GMA 3150, 1x 10/100/1000 Ethernet, 802.11a/b/g/n, Bluetooth, 3x USB 2.0, web kamera 1.3 Mpix, čitač kartica i teži samo 1,29 kg.

Netbook je izrađen od veoma kvalitetne plastike, sa omiljenim ženskim pink finišom. Ekran je veličine preko 10 inča sa pozadinskim LE i  BrightView tehnologijom – daje precizan, svetao i oštar prikaz. Tastatura je neočekivano dobra, za klasu ispred konkurenata u ovoj kategoriji, dovoljno velika i sa velikim proredom tako da nema grešaka pri unosu teksta.

Za mobilno komuniciranje tu je web kamera rezolucije  1,3 megapiksela, a tu je i vrlo zgodni čitač memorijskih kartica koji omogućava da brzo prebacite fotke sa aparata na računar, a zatim i dalje na Web. Posebna pažnja data je audio podsistemu koji čini Beats Audio podbrend koji garantuje sjajan mobilni zvuk spakovan u malo pakovanje. 6-ćelijska baterija omogućava do “8 i po sati računarisanja”.

Idealan netbook za vašu lepšu polovinu. Kompaktan, lagan, lako se pakuje u ranac ili torbu. Savršen za surfovanje na internetu, a fenomenalne HP aplikacije omogucavaju da se povežete sa svetom za svega 5 sec!

HP Mini 210-3000em možete nabaviti u Positive prodavnici po ceni od 29.900 dinara.

Samsung EC-ES80

Samsung EC-ES80 je veoma pristupačan model (u Positive se može nabaviti za 10.100 dinara) sa brojnim dobrim i zabavnim karakteristikama. Face Detection funkcija automatski otkriva i prepoznaje do deset različitih lica u isto vreme i tako garantuje da će omiljena lica biti u fokusu čak i kad snimate grupu ljudi. Kada vidite sliku koju želite sačuvati, uzmite ES80 i Smart Auto funkcija će se pobrinuti da slika bude onakva kakvu ste je “vi videli”.

Beauty Shot podešava svetlinu i ton lica, a Smile and Blink detection funkcije znače da će aparat u slučaju da neko zatvori oči automatski snimiti još jednu fotografiju. Digitalni foto aparat SAMSUNG EC-ES80 rezolucije je 12,2 megapiksela, poseduje optički zum do 5x, ekran sa dijagonalom 2,4 inča (6.09 cm), rezolucije 112.000 piksela, omogućava video zapise sa zvukom, a eksternu memoriju čine klasične jeftine SD kartice.

Sa apartim dolazi punjiva litijum-jonska baterija koja će vam obezbediti veliki broj snimaka i smanjti troškove, jer nećete morati da kupujete baterije.

Višenameska Animob Futrola

Izuzetna Animob višenamenska futrola koja u Positiveu košta samo 270 dinara može da posluži za nošenje mobilnog telefona, gejmerskih gedžeta, fotoaparata,  ili MP3 plejera. Izrađena je od kvalitetnog impregniranog platna, a unutrašnjost je na vrhu obezbeđena elastičnim zatvaračem kako sitnice ne bi ispale. Pored glavnog spremišta koje je dodatno obezbeđeno poklopcem” sa čičkom”, napred je još jedan džeđ koji može poslužiti za nošenje USB stickova, dodatnih baterija  ili memorisjkih kartica.

Na poleđini, futrola se može podesiti za nošenje na kaišu ili remenu, i to u horizontalnom ili vertikalnom položaju, a dodatno možete da se obezbedi integrisanim aluminijumskim karabinom, tak oda i u slučaju odlepljivanja čička torbica ostane kod vas na karabinu.

Leave a Reply