Hardware

Novogodišnji pokloni: za njega

Vreme je praznika i darivanja, ali jedno od najtežiih pitanje je šta pokloniti?

Evo par predloga, koje smo odabrali u saradnji sa novosadskim Positiveom,  koji će obradovati svakog pripadnika jačeg pola (dečka, brata, muža, prijatelja, kolegu…) koji je sklon tehnikalijama (a ko nije?).

Imamo tri predloga, a to su Android Tablet Blueberry NETCAT03, praktična malena HD video kamera BENQ M23 i
Kingston Crni USB flash od čak 8GB. Ovi odabrani uređaji ne samo da su interesantni već su i veoma povoljni, pa da krenemo redom.

Android Tablet Blueberry NETCAT03

BlueBerry Net Cat M-03C koji se u Positiveu može nabaviti za samo 18.550 dinara,  naslednik je modela Net Cat M-02 i Net Cat M-01 i do sada najbolji i najjači Android tablet predstavnik ovog brenda.

Blueberry NetCat M03-C je pravi internet tablet sa kapacitivnim multi-touch ekranom dijagonale 7″. Pokreće ga Cortex procesor nove generacije koji radi na 1,2 GHz, što obezbedjuje najbolje moguće performanse u svetu tablet uređaja i omogućava vam igranje 3D igara, gledanje  filmova i glatko pokretanje svih zahtevnih aplikacija.

Rezolucija ekrana je  800 x 480 px u wide formatu tako da omogućava gledanje HD video zapisa i filmova (podržava AVI, WMV, RM, RMVB, 3GP, MKV, MP4, ASF, VOB, MPG, TS, TP, DVIX, MOV formate), te  se isti preko priloženog HDMI kabla mogu prebaciti na TV. Operativni sistem je Android 2.3 sa punom Adobe Flash 10.1 podrškom.

Tablet je urađen u potpunosti od veoma kvalitetne plastike, lagan je (380g) i veoma lepo naleže u šaci, tako da se lako može držati jednom rukom. Dizajnom podseća, na Samsungove tablet računare, a osnovna razlika im je cena. Naime, za jedan Samsung Galaxy Tab od 7 inča možete kupiti više od 3 NetCat M03-C tableta.

HD kamkorder BENQ M23

Benq M23 (možete nabaviti u Positive prodavnici po ceni od 12.990 dinara) je izuzetno mala, ručna 1080p FHD kamera veličinom u potpunosto prilagođena nošenju u džepu. Dolazi opremljena sa ugrađenom LED svetiljkom kako bi kameri omogućila i noćna snimanja. M23 sadrži 5x optički zum, 5MP CMOS procesor i 3” ekran osetljiv na dodir,  te je zbpg veličine dovoljno prenosiva da bi snimala 1080p FHD video zapise.

Tokom snimanja videa jednostavno se dodirne onaj deo scene koji je potrebno prilagoditi, a kamera će automatski postavitisva podešavanja za optimalno snimanje tog dela kadra. Nema više strahovanja da će vam ponestati prostor za čuvanje HD videa. Za potrebe većeg kapaciteta i dodatne fleksibilnosti, M23 sadrži ne jedan, nego čak dva ležišta za SD karticu: jedan za obične SD kartice, a drugi za mikro SD kartice iz mobilnih telefona.

Funkcija otkrivanja pokreta omogućava da i čak kada ste kasnili sa pritiskom tastera za snimanje, funkcija otkrivanja pokreta automatski započinje snimanje čim se vaš objekat prođe kroz objektiv.

Kingston USB flash memorija 8GB

DataTraveler 100 G2 je moderan uređaj u crnoj boji koji je napravljen imajući jednostavnost na umu, što će vam omogućiti fokusiranje na vaše podatke. Visok kvalitet komponenata zadržava legendarnu Kingston pouzdanost i USB konektor je bezbedno smešten unutar prefinjenog i izdržljivog kućišta.  Kingston USB Flash uređaji obezbeđuju prenosivost podataka za svačiji džep. Pouzdani i jednostavni za upotrebu, predstavljaju odlično rešenje za nošenje i prenos omiljenih pesam, fotografija, dokumenata i mnogo toga drugog.

U novosadskom Positive-u ovaj memorijski stick možete nabaviti za samo 890 dinara.

Leave a Reply