Hardware

Novosti iz Kingstona

Kingston je brend svima nama dobro poznat po proizvodnji memorijskih proizvoda. I ne samo da je poznat, već je i lider u ovoj oblasti visoke tehnologije, te su i naša očekivanja od njih na CES-u 2011(Consumer Electronics Show) u Las Vegasu opravdano bila velika.

Naime, kompanija Kingston je predstavila kako postojeće, tako i proizvode koje će tek lansirati. Smatra se da će 2011. godinu obeležiti USB 3.0 i SATA 6 tehnologije, te će ogroman broj uređaja iz gotovo svih oblasti biti podržani od strane neke od ove dve tehnologije. Kao što se od njih i da očekivati, kompanija Kingston će potpuno pokriti ova dva standarda, međutim, većina proizvoda koji će biti bazirani na ovim tehnologijama biće dostupna u prodaji tek krajem godine.

Ali, to ne znači da Kingston nije imao nešto interesantno da ponudi. Jedan od trenutnih ciljeva kompanije Kingston je da objedini sve buduće proizvode pod imenom HXperience. Ovo, naravno uključuje najavljeni SATA 6 drajv baziran na Sandforce tehnologiji, kao i DataTraveller 3.0 fleš drajvove i neke memorijske module koji mogu da se overklokuju.

Osim proizvoda baziranih na fleš tehnologiji, ne tako davno Kingston je započeo i proizvodnju SSD uređaja. Najavljeno je da možemo očekivati SSD-ove sa Sandforce kontrolerima koji će pripadati HyperX familiji tokom prve polovine 2011. Ovo je prvi put da se kompanija Kingston okrenula tržištu za entuzijaste sa SSD drajvovima vrhunske klase, a sa V+ serijama SSD-ova postignut je balans između cene i performansi.Napokon smo imali prilike da vidimo primerak SSD drajva pod HyperX Max 3.0 brendom.

Nismo sigurni zašto se toliko dugo čekalo na njih, mada pretpostavljamo da su odgovorni ljudi iz Kingstona želeli da postignu određenu brzinu budući da Kingston želi da svrsta ove proizvode u high-end klasu, kao što je to učinjeno sa HyperX memorijskim modulima. Prve cifre nam pokazuju da Kingston dostiže svoj cilj: sekvencijalna brzina čitanja procenjena je na između 400 MB/s i 500 MB/s. Ovo je znatno brže nego kod većine SSD uređaja na tržištu i više nego što SATA 3Gbps može da podrži. Stoga, ukoliko se radujete mogućnosti da posedujete ovaj izvanredni komad hardvera, postarajte se da nabavite SATA 6Gbps kontroler.

Kompanija Kingston je takođe predstavila najnovije HyperX GenesisSpecial Edition Grey module koji koriste novi anodizovani hladnjak koji će biti deoposebne ograničene serije. Postojaće dva seta od po 4 GB za P67 ploče: jedan će raditi na 2133Mhz CL9 a drugi na 1600Mhz CL9.

Leave a Reply