Hardware

NVIDIA lansira “Maxwell” arhitekturu s rekordnim performasama

Nova grafička arhitektura koja poseduje dva puta veće performanse i duplo manju potrošnju energije je veliki korak napred za gejmere.

NVIDIA je danas predstavila  prve GPU-ove zasnovane na novoj Maxwell™ grafičkoj arhitekturi , koji isporučuju neverovatne gejming performanse i energetski efikasan dizajn.

NVIDIA_GeForce_GTX_750_Ti_Stylized_1

Novi NVIDIA® GeForce® GTX™ 750 Ti i GTX 750 GPU-ovi  demonstriraju mogućnost prve generacije  Maxwell arhitekture da postigne više performanse uz manju potrošnju energije.

GeForce GTX 750 Ti pri 1080p rezoluciji,  udvostručuje performanse i  koristi polovinu energije GTX 550 Ti kartice zasnovane na Fermi arhitekturi koja, prema Steam Hardware survey-u, spada u jedan od najzastupljenijih NVIDIA GPU-ova među gejmerima.

GTX 750 Ti je približan i performansama GeForce GTX 480 kartice, vodećeg proizvoda starije generacije koji je takođe zasnovan na Fermi arhitekturi , trošeći samo četvrtinu snage ili 60 vati.

 

“Da bismo unapredili performanse, mi znamo da moramo prvo unaprediiti performanse po vatu, jer svaki sistem koji smo dizajnirali ima ograničenje snage — od superračunara, preko PC računara do smartfona,” izjavio je Scott Herkelman, generalni direktor  GeForce poslovne jedinice  u kompaniji NVIDIA. “Zbog toga smo projektovali Maxwell  kako bismo stvorili najefikasniju GPU arhitekturu ikada.”

Kompaktna veličina nove GTX 750 Ti kartice, sa dužinom od samo 5.7 inča (14.5 cm),  ne zahteva interni konektor za napajanje.  Tako, gejmeri sa kompaktnim PC računarima koji su opremljeni integrisanom grafikom, mogu da se prebace na sjajno 1080p igračko iskustvo, bez potrebe za unapređenjem napajanja ili povećanim troškovima energije.

Mali utrošak energije, veoma tih rad i niska temepratura prilikom rada čini  GTX 750 Tisavršenim za upotrebu u PC računarima namenjenim upotrebi u kućnom bioskopu.

GTX 750 Ti i 750 GPU-ovi imaju i podršku za vodeći  NVIDIA GameWorks™ program i jedinstvene gejming tehnologije uključujući:

 

  • ShadowPlay™, koji omogućava gejmerima da snimaju i dele svoje igračko iskustvo na Twitch-u i drugim sajtovima,
  • G-SYNC™(1) tehnologiju disipleja, za glatke video prikaze bez podrhtavanja slike, i
  • GameStream™, koja dozvoljava gejmerima da strimuju svoje omiljene PC igre na NVIDIA SHIELD konzoli, za gejming visokih performansi u pokretu.

 

“NVIDIA razume da je isporučivanje igračkog iskustva nove generacije mnogo više odrazmrdavanja klokova, regulisanja toplote i buke kako bi se dobilo nekoliko dodatnih frejmova po sekundi,” izjavio je Tony Tamasi, viši potpredsednik  sadržaja i tehnologije u kompaniji NVIDIA. “Naše GameWorks tehnologije, kombinovane sa performansama, energetskom efikasnošću i hladnim i tihim radom GTX 750 Ti i 750 grafičkih kartica, dramatično menja način na koji se može da se igra.”

Cene i dostupnost

NVIDIA GeForce GTX 750 Ti i GTX 750 GPU-ovi sada su dostupni kod vodećih  svetskih dobavljača grafičkih kartica, uključujući ASUS, EVGA, Gainward, KFA2, Gigabyte, Inno3D, MSI, Palit, PNY, Point Of View i Zotac. Partnersko učešće se razlikuje zavisno od regiona. Očekivana maloprodajna cena za GTX 750 verziju od 1GB je 11.999 dinara, dok je za cena za GTX 750 Ti verziju od 2GB 14.999 dinara.

 

Za više informacija o dostupnosti kartica baziranih na GTX 750 procesorima, molimo posetite sledeće partnere kompanije NVIDIA: Emmi, WinWin, Dr Techno i Ewe.

Za više informacija o GeForce GTX 750 Ti i GTX 750 GPU-ovima, posetite www.geforce.com. NaNVIDIA Flickr stranici možezte pronaći sve forografije iz linije GeForce.

Leave a Reply