Hardware

NVIDIA predstavlja svet super telefona i super računara

Kompanija NVIDIA, svatski lider u oblasti tehnologija vizuelnog računarstva, predstavlja ekosistem proizvoda baziranih na procesorima koji inoviraju računarsko iskustvo na najrazličitijim uređajima na današnjem tržištu: od desktop i notebook računara, do najprenosivijih tableta i super telefona. Počevši od najnovije grafičke kartice GeForce GTX 590 sve do Tegra procesora, grafički procesori kompanije NVIDIA pružaju vrhunsko vizuelno iskustvo kako entuzijastima, tako i standardnim korisnicima.

David Koblizek

Segment PC računarstva se razvija velikom brzinom ka sve manjim i portabilnijim uređajima,” izjavio je David Koblizek, PR menadžer za proizvode za centralnu i istočnu Evropu u kompaniji NVIDA. „Sa Tegra čipovima, sada smo u mogućnosti da korisnicima omogućimo brže pretraživanje interneta, bolje multimedijalno i gejmarsko iskustvo na uređajima kao što su pametni telefoni i tableti. Istovremeno, NVIDIA procesori pokreću najnovije notebook i desktop računare bazirane na Sandybridge platformi, obezbeđujući neophodne tehnologije kao što su Optimus, 3D Vision i PhysX.”

Tegra čipovi kompanije NVIDIA čine srž revolucije mobilnog računarstva, budući da je NVIDIA prva kompanija koja uvodi dvojezgarne procesore namenjene izvršavanju svih operacija koje moderni korisnik koristi, od reprodukcije HD videa do pretrage internet mreže i igranja. Tehnologija koju implementira kompanija NVIDIA sada se može iskusiti u okviru uređaja kao što su pametni telefoni i tableti, uz pomoć Tegra sistema-na-čipu. Svi najnoviji tablet računari sa operativnim sistemom Android 3.0 “Honeycomb” i prvi dvojezgarni super telefoni opremljeni su Tegra čipovima.

Štaviše, kompanija NVIDIA pomaže korisnicima da u potpunosti iskoriste potencijal impresivnih performansi koje omogućava Tegra sa svojom besplatnom NVIDIA Tegra Zone aplikacijom, koja olakšava pretragu igara optimizovanih za Tegru i omogućava korisnicima da čitaju najnovije preglede, pretražuju galerije skrinšotova i trejlera i biraju najbolje dostupne aplikacije.

Dalje, sa najnovijim NVIDIA GeForce 500M mobilnim čipovima, korisnici imaju mnogo veće mogućnosti pri korišćenju prenosivih računarskih sistema. Nova serija GeForce 500M procesora konstruisana je tako da omogući vrhunske performanse za HD, 3D, Web i gejming aplikacije koje su bogate multimedijalnim sadržajem. Sa dodatkom Optimus tehnologije korisnici mogu da urade mnogo više stvari, zahvaljujući dugom životu baterije. Korisnici sada mogu da uživaju u prednsotima GeForce 500M serije grafičkih procesora zahvaljujući mnogim partnerima koji su izabrali GeForce za svoje najnovije laptop računare bazirane na Sandy Bridge platformi.

Sa 3D Vision tehnologijom, kompanija NVIDIA predvodi na rastućem tržištu 3D tehnologije obezbeđujući prave alate kako bi korisnici uživali u pravom 3D iskustvu direktno iz svog doma.

NVIDIA 3D Vision tehnologija opremila je čitav ekosistem koji uključuje sve od 3D Vision naočara do sadržaja koji se mogu strimovati na internetu, za svakog korisnika. Zahvaljujući sajtu 3DVisionlive.com entuzijasti mogu da uživaju u velikom broju 3D fotografija i video sadržaja koji se mogu gledati uz pomoć NVIDIA 3D Vision naočara.

Leave a Reply