Hardware

Očekuje se da Lenovo nadmaši Dell

Predsednik kompanije Lenovo, Liu Chuanzhi, izjavio je da očekuje da će kompanija nadmašiti kompaniju Dell u prodaji do kraja godine i da će postati druga kompanija na svetu kada je PC prodaja u pitanju (PC World). Na osnovu interne metrike, u kombinaciji sa neverovatnim napretkom na tržištu, Lenovo čvrsto veruje da će nastaviti sa rastom, prestići konkurenciju i postati druga najveća PC kompanija na svetu po tržišnom udelu.

Lenovo je nedavno predstavio dobre rezultate ostvarene u prvom kvartalu (17. avgusta, 2011). Sedam kvartala zaredom, Lenovo je bio najbrže rastuća PC kompanija. U prvom kvartalu, Lenovo je zabeležio rekordan tržišni udeo (12,2 odsto) i broj prodatih uređaja (preko 10 miliona). Kompanija je dostigla treću poziciju u tržišnom udelu i nastavila je svoj brz uspon.

Yuanqing Yang, izvršni direktor kompanije Lenovo, izjavio je:

„Lenovo beleži neverovatan napredak na tržištu. Nastavljamo, ne samo da prevazilazimo tržišna očekivanja, već da značajno prestižemo našu konkurenciju. Sa sopstvenim brzim rastom, u kombinaciji sa uspešnom saradnjom u Japanu sa kompanijom NEC i preuzimanjem kompanije Medion u Nemačkoj, očekujemo da postanemo druga najveća PC kompanija na svetu ove godine. Računari su i dalje jaka poslovna oblast za nas. Iako investiramo u nove oblasti kao što su tableti i mobilni internet, vidimo velike mogućnosti za razvoj u oblasti kompjuterske proizvodnje širom sveta.”

Napredak kompanije Lenovo:

Unapređenjem odgovarajuće strategije uravnoteženog i profitabilnog rasta i pravovremenih izvršenja, kompanija Lenovo je nadmašila ostale kompanije u svim geografskim područjima, korisničkom i proizvodnom segmentU, i na putu je da postane jedna od vodećih kompanija koje se bave proizvodnjom personalnih tehnologija.
• Udvostručila je neto dobit na godišnjem nivou u prvom kvartalu ($ 108M)

• Ima najbrži rast među 5 najboljih kompanija, već 7 kvartala zaredom

• Prevazilazi tržišna očekivanja 9 kvartala zaredom

• Rekordni broj prodatih uređaja u prvom kvartalu od preko 10 miliona

• Na trećem mestu u prodaji računara; Rekordni udeo od 12,2 odsto

• Rekordni udeo u razvijenim i tržištima u razvoju

• Broj 1 na globalnom nivou u prodaji notebook računara velikim preduzećima / javnom sektoru

• Broj 2 na globalnom nivou u prodaji notebook računara krajnjim korisnicima

• Broj 1 u Kini i dalje raste: Kontinuinirano vođstvo u poređenju sa konkurencijom, s obzirom da je Kina pretekla SAD i prvi put postala najveće tržište računara u svetu.

• Broj 1 na globalnim tržištima u razvoju: tržišna stopa se povećala tri puta (46,5 odsto naspram 14,7 odsto, da bi dostigla rekord od 16,6 odsto učešća na tržištu)

• Broj 2 u sveti kada je u pitanju proizvodnja all-in-one računara

Leave a Reply