Hardware

Održan tradicionalni novosadski iDay 2011 u organizaciji kompanije PiN Computers

U subotu, 15.  oktobra  2011. održan je tradicionalni skup koji se priređuje na godišnjem nivou pod nazivom iDay. Organizator, PiN Computers, se ove godine odlučio da ovaj događaj održi u Master Centru novosadskog sajma, a kao što je običaj u prethodnih par godina, u skladu sa dinamičnim programom, iDay je trajao jedan dan.

Sa početkom u 9 časova, organizator je ubrzo počeo sa prezentacijama koje su držali predstavnici vodećih svetskih firmi, a uz veoma stisnutu agendu, smenjivanje se veoma brzo odvijalo.

U prijatnom ambijentu novosadskog sajma, sve je počelo sa menadžerom prodaje Gainward-a, Jack Wu-om, koji je objasnio prednosti Gainward proizvoda u odnosu na konkurenciju. Osim toga, predstavljen je i kompletan line-up grafičkih kartica sa dodatnim pojašnjenjem oznaka kao što su Golden Sample, Goes Like Hell i Phantom.

Naglasak je bačen na Gainward Phantom modele sa njihovim posebnim sistemom hlađenja, koji karakteriše odlična efikasnost sa veoma niskim nivoom buke. Nakon toga, trebala je da bude prezentacija o AMD-ovim APU jedinicama koju održava Nedeljko Kovačević, ali je usled radova na autoputu Beograd-Novi Sad, isti pomeren, a predstavnik IBM-a, Miloš Milosavljević je spretno uskočio sa prezentacijom “Run rate programs and promotions“.

Ostatak dana je protekao u predstavljanju mnogih brendova, među kojima su Lenovo, Dell, HP, LG, Microsoft, D-Link, Nokia, Fuji i drugi. Ašli Đuričin iz kompanije PiN je promovisao i nove proizvode domaćeg brenda Blueberry, a fokus je bačen na GPS i visokoprofitabilne gedžete.

 

Sva izlaganja su bila orijentisana tako da se na najbolji način pomogne partnerima da iskoriste prednosti proizvođača sa čijim se proizvodima i rešenjima susreću tokom saradnje sa PiN Computers-om.

Predah u vidu pauza za kafu je bio jako dobrodošao, jer je program bio intenzivan, a teme zanimljive i aktuelne. Posebno nam se dopalo izlaganje predstavnika LG-a koji se pozabavio temom Android platforme. Na kraju večeri, bila je održan “Plug it & Relax party” na kome je zvezda večeri bio Massimo Savić.

 

Leave a Reply