Hardware

Opel dobitnik nagrade “Connected Car” za IntelliLink

Nagrada za inovaciju za info-zabavni sistem IntelliLink u modelu Opel ADAM. Povezivanje automobila sa njihovim digitalnim okruženjem je glavni konstruktorski cilj u Opelu. Nova Insignia, koja je lansirana ove godine,ostavlja snažan utisak svojim multimedijalnim IntelliLink sistemom i njegovim prilagođenim aplikacijama, kao i elektronskim, video-upravljanim korisničkim uputstvom myOpel Manual (Proširena stvarnost). Međutim, kod Opela, haj-tek info-zabavni sistem nije funkcija koja je rezervisana samo za najbolji model u liniji. Mali model ADAM takođe ostavlja snažan utisak sa svojom verzijom IntelliLinka.

opel infotainment sistem

Opel ADAM sa IntelliLink info-zabavnim sistemom je najbolje povezan mali automobil na tržištu. Najsavremeniji, prilagodljivi sistem čini nove medijske formate poput pametnih telefona i aplikacija dostupnim u automobilu. IntelliLink je kompatibilan sa pametnim telefonima koji rade sa Apple iOS i Android softverom.

Pun opseg opcija koje sistem IntelliLink nudi u ADAMu obuhvata i TuneIn, aplikaciju za globalni pristup radio programima, BringGo, aplikaciju kompletne navigacije i Stitcher, globalnu podkast internet radio aplikaciju. ADAM nudi i sveobuhvatnu funkciju podrške Siri Eyes Free za ajfon. Raznovrsne funkcije info-zabavnog sistema u vozilu mogu se prilagoditi pojedinačnim potrebama i ukusima, tako da se svet iz okruženja vlasnika pametnog telefona unosi u Opel ADAM.

Uredništva specijalizovanih časopisa Auto Bild i Computer Bild slažu se sa da ova količina inovacija zaslužuje odgovarajuće priznanje. Na osnovu toga, oni su dodelili infozabavnom sistemu IntelliLink u modelu Opel ADAM nagradu “Connected Car Award” (povezani automobil). Opel je nagrađen u kategoriji “Pioneer Award” (Pionirska nagrada) koja se dodeljuje proizvođačima koji diktiraju trendove automobilske povezivosti. U obrazloženju nagrade, novinari su naveli: “Opel nudi složen multimedijalni IntelliLink sistem za model ADAM za svega 300 evra, što je iznos koji svako može da priušti.”

Leave a Reply