Hardware

Otvoren “Hi-Files Show” i predstvaljen prvi najveći zakrivljeni Samsung UHD TV

Otvoren je jedanaesti Hi-Files Show, sajam audio i video tehnike, u hotelu Holiday Inn na Novom Beogradu. Na otvaranju je predstavljen prvi najveći zakrivljeni Samsung UHD televizor na svetu, dijagonale 2.66 metara (105 inča), čija je cena 100.000 evra. Zakrivljeni Samsung UHD TV stigao je ekskluzivno iz Koreje, a nakon mini balkanske turneje, biće vraćen u centralu kompanije u Seulu. Posle Hi-Files sajma, ovaj premium televizor će moći isključivo da se nabavi porudžbinom po posebnoj proceduri jer neće biti izložen u radnjama.

 

Ovaj zakrivljeni UHD TV (model S9W) ima prikaz slike u formatu 21:9, što korisnicima omogućava da kod kuće uživaju u bioskopskom doživljaju.Sa rezolucijom ekrana od 11 miliona piksela (5120X2160), nudi pet puta veću rezoluciju od Full HD-a te se na ekranu vide i najsitniji detalji. Uz to, ovaj televizor će uvek biti kompatibilan sa najnovijim UHD standardima emitovanja zahvaljujući Samsungovom UHD Evolution Kitu. Takođe, Samsungova tehnologija kvaliteta slike Peak Illuminator pravi suptilne razlike osvetljenosti i kontrasta za bolje detalje, čak i u najtamnijim scenama. Samsungov zakrivljeni UHD TV od 105 inča ima moćne ugrađene zvučnike snage 160W,  a uz vrhunski dizajn, ovaj televizor, može odlično da se uklopi uz svaki enterijer.

 

Zakrivljeni Samsung UHD TV 105 inca 01

Pored ovog modela televizora, u centralnom holu su izloženi najsavremeniji Samsung audio i video uređaji za 2014. godinu, predstavljeni na IFA sajmu u Berlinu.  Zajedno sa zakrivljenim televizorom, posebno je posetiocima zanimljiv Samsungov zakrivljeni zvučnik HW-H7500/H7501 koji može da se koristi odvojeno ili na nosaču za Samsungove zakrivljene UHD televizore od 55 i 65 inča. Zakrivljeni zvučnik je jednostavan za instalaciju jer se lako može postaviti na zid ili ispod televizora umesto postolja.

 

 

Hi-Files Show je  najveći Hi-Fi događaj u Srbiji. Audio-video uređaji i sistemi izloženi su u šest sala na prvom spratu, kao i u sobama na drugom spratu, a izlagači su brojne distributerske kuće: 4Audio, Audiophile High-End, M-Kabl, Vox Trade, Player i Auris Audio, kao i domaći proizvođač Beyond Frontiers Audio. Iz Slovenije je stigao proizvođač zvučnika Gallus Audio Technology, koga su posetioci Hi-Files sajma imali prilike da upoznaju prethodnih godina.

Leave a Reply