Hardware

Panasonic HC-W850 kamera s funkcijom dvostrukog snimanja

Nova Panasonic HC-W850 kamera sadrži “Twin Camera” funkciju kojom je omogućeno snimanje dragocenih trenutaka iz dve perspektive.

Panasonic HC-W850 je najnoviji model iz svoje linije kamera koji se može podičiti  obiljem različitih funkcija  kao što su funkcija dvostrukog snimanja (“Twin Camera”), četvorostruki mehanizam sistema objektiva, video nadzor doma, tako da HC-W850 videokamera pruža sveobuhvatniji doživljaj snimanja.

Jedan prizor, dva različita ugla gledanja

“Twin Camera” funkcija HC-W850 kamere omogućuje snimanje “slike u slici” videa uz pomoć sporedne kamere smeštene sa strane LCD ekrana beležeći dve scene istovremeno. Snimate li životinje u zoološkom vrtu, a u isto vreme želite zabeležiti izraz lica vašeg deteta, ili snimate krajolik, a istovremeno želite krupni kadar nekog subjekta, tada funkcija “Twin Camera” nudi veću kreativnu slobodu pri snimanju.

panasonic kamera

Novi objektiv za bolji kvalitet snimaka

HC-W850 kamera poseduje potpuno novi objektiv, senzor i procesor za značajno poboljšan kvalitet slike. Objektiv s četvorostrukim mehanizmom koristi sistem četiri grupe sočiva kojima upravljaju zasebni motori čime se ostvaruju rezultati visoke rezolucije i postiže snažno povećanje zuma.

Pozadinski osvetljen senzor od 6.03 megapiksela odlikuje se većom osetljivošću za približno 1,3 puta, a novi Crystal procesor Pro+ pruža brzinu obrade koja je za 1.5 puta brža u odnosu na pređašnje modele, pa tako nastaju oštrije, čistije slike. Takođe je ugrađena i nova poboljšana tehnologija smanjenja šuma donoseći oštre i jasne rezultate.

Snimanje na daljinu

Kada je spojen sa senzorom pokreta kamere, “Remote Pan Tilt Cradle” dodatak (prodaje se kao dodatna oprema) detektuje subjekt u pokretu i automatski ga prati u horizontalnom rasponu od 180° i vertikalnom rasponu od 15°.

Vrlo je zgodan u prilikama kada ste na zabavi jer automatski beleži atmosferu. Nadalje, ako se koristi zajedno s funcijom nadzora doma (“Home Monitoring”) možete je koristiti za potrebe sigurnosti ili lociranje vašeg ljubimca kada niste kod kuće.

HC-W850 videokamera uključuje i Baby Monitor opciju pomoću koje možete nadgledati dete koje spava iz druge prostorije putem vašeg smartphonea. Ukoliko detektuje plač šalje vam se informaciju na vaš smartphone, a možete se obratiti detetu i smiriti ga dok se nalazite u drugoj prostoriji.

Leave a Reply