Hardware

Panasonic na IFA 2010

Panasonic je predstavio svoju uzbudljivu liniju vodećih 2D i 3D proizvoda u industriji koji donose vrhunsko iskustvo zabave na ovogodišnjem sajmu IFA, vodećem evropskom sajmu potrošačke elektronike, koji se  održao od 3. do 8. septembra u Berlinu.

Ovogodišnja tema, “3D your world”, i kompanija spremili su mnoštvo zadivljujućih zanimljivosti na svom štandu. Kao vodeći inovator u oblasti 3D tehnologije, Panasonic već sada pruža sasvim integrisana sistemska rešenja za 3D svet. Panasonic je svoju 3D ponudu dodatno proširio predstavljanjem prvog potrošačkog 3D kamkordera na svetu – SDT-750 – koji potrošačima donosi mogućnost snimanja vlastitih 3D sadržaja.

Panasonicova End-to-End 3D rešenja

Panasonicova ponuda 3D obuhvata sve od profesionalnih 3D kamkordera poput AG-3DA1 za snimanje 3D sadržaja, do kreiranja i kodiranja 3D sadržaja (Panasonicova holivudska laboratorija), do revolucionarnih 3D VIERA televizora i Blu-ray plejera koju prikazuju High Definition 3D sadržaj sa kvalitetom bez premca za Vaš dom i dnevnu sobu.

“Odeljenje 3D iskustva”

Panasonicov štand prikazao je impresivan masovni 3D prikaz sa Panasonic 3D TV-ima od 42 do 152 inča. Pored toga, 152-inčni 3D bioskop ponudili su posetiocima vrhunsko 3D iskustvo i naglasili Panasonicov vrhunski kvalitet slike. Na sajmu IFA, Panasonic je u odeljenju za 3D snimanje predstavio end-to-end 3D sistem kroz praktični prikaz prednosti koje pružaju potrošački kamkorderi i 3D televizori.

U ovom delu, posetioci su mogli da se snime u 3D na fiksnoj stanici za snimanje. Profesionalni 3D kamkorderi su se takođe predstavili u akciji, kroz snimanje uživo i post-produkciju na 3D broadcast stanici. Panasonicova kompletna linija elegantnih VIERA 3D televizora (42”-65”) takođe je bio izložen u “odeljenju 3D iskustva”. Osim potrošačkih proizvoda, posetioci su  mogli da vide i Panasonicovu liniju profesionalnih plazma 3D ekrana od 85, 103 i 152 inča.

Kompanija je takođe predstavila više novih kućnih 3D AV proizvoda. Tri posebna 3D sistema kućnog bioskopa, SC-HTB 500 3D Soundbar i DMP-BDT100 3D Blu-ray plejer zaokružiće zaista jedinstveno 3D iskustvo koje je stvarnije nego ikad pre.

VIERA zanimljivosti na sajmu IFA

Panasonicova izdašna linija proizvoda sa LCD i plazma VIERA modelima televizora od 19 do 65 inča takođe je bila izložena u Berlinu. Panasonic će svoju 3D liniju televizora na sajmu čak i proširiti, dodavanjem dva nova modela u VT20 seriju, od 42 i 46 inča. Osim toga, kompanija sprema i premijeru svoje nove serije GT20 3D TV-a sa 42-inčnim modelom. Panasonicovi Full HD 3D televizori spajaju NeoPDP tehnologiju sa izuzetno efikasnom 3D obradom da bi potrošačima ponudili potpuno novu dimenziju zabave kakvu još nisu doživeli.

NeoPDP 3D tehnologija garantuje bolje osvetljenje ekrana na osnovu kraćih ciklusa emitiranja odnosno tehnologije koju je Panasonic nazvao “High Efficiency Response Technology” (tehnologija visoko efikasnog odziva). Osim toga, “Crosstalk Reduction Technology” (tehnologija smanjenja preplitanja) sprečava dupliciranje slika oštrom podelom slika za levo i desno oko. NeoPDP tehnologija u kombinaciji sa procesorom pod-polja brzine od 600 Hz je savršen izbor za gledanje sportskih programa i filmova, kao i igranja igara u 2D i 3D režimu.

Kućni AV proizvodi
Panasonic je takođe predstavio DMR-BS885 / DMR-BS785, novi Blu-ray disk rekorder kompanije koji se prodaje samo u Nemačkoj. Osim toga, Panasonic je predstavio i DMR-BW880 / DMR-BW780, dva nova modela za francusko tržište pridružiće im se SC-BTT350 i SC BTT755, dva impresivna nova 3D sistema kućnog bioskopa.

I na kraju, mada ne najmanje važno, Panasonic ke predstavio i svoj impresivni 3D Soundbar SC-HTB 500 koji je primio EISA nagradu i opremljen je bežičnim subwooferom za snažan bas zvuk. Panasonicovi zvučnici sa membranom od bambusa i funkcija ‘Clear-Mode’ za čiste dijaloge pomažu da ovaj Soundbar postiže oštar i atraktivan pun zvuk.

Inovativna rešenja za digitalne slike
U Panasonicov prikaz uključeni su i najnoviji članovi porodice Lumix koji su bili izloženi na posebnom delu štanda namenjenom digitalnim slikama. Među ovim proizvodima našli su se  modeli LX5, FZ100, FZ45, FX700 i FT10 sa revolucionarnim tehnologijama poput Power O.I.S. stabilizatora, funkcije prepoznavanja lica, inteligentnog automatskog režima iA (Intelligent Auto), unapređenog sprečavanja trzaja i mogućnosti snimanja video-zapisa u HD (AVCHD Lite). Osim toga, Panasonic je izložio svoj HM-TA1 model, impresivnu ‘lifestyle’ kameru džepnih dimenzija koja dozvoljava jednostavno učitavanje video zapisa na internet.

Leave a Reply