Hardware

Panasonic osvojio pet impresivnih EISA nagrada

Panasonic  kompanija ove godine je osvojila pet nagrada EISA, najveći broj nagrada koje je do sada primila u jednoj godini. Osim nagrade Evropski 3D PLAZMA TV 2010-2011 za Panasonic VIERA TX-P50VT20, Panasonic je primio i druge EISA nagrade: evropski multimedijalni foto-aparat 2010-2011 za Panasonic LUMIX DMC-G2, evropski kamkorder 2010-2011 za Panasonic HDC-TM700, evropski HT ’Soundbar’ sistem 2010-2011 za Panasonic SC-HTB500 i nagradu evropski kompaktni putni foto-aparat 2010-2011 za foto-aparat Panasonic LUMIX DMC-TZ10. Pet EISA nagrada nastavlja putem četiri nagrade koje je Panasonic primio prošle godine.

Ponosni smo na ukupno pet prestižnih EISA nagrada koje smo primili ove godine. To je najveći broj nagrada koje je Panasonic do sada primio u jednoj godini. Očigledno je da se naša težnja da razvijamo proizvode najvišeg kvaliteta isplati, pa ćemo na taj način i nastaviti da bi sledeće godine mogli da se usmerimo na još veće ciljeve,” komentarisao je Lorent Abadi, predsednik i CEO kompanije Panasonic Europe Ltd.

Panasonic-ovi proizvodi koji su ove godine primili EISA nagradu uključuju:

Evropski 3D PLAZMA TV 2010-2011: Panasonic VIERA TX-P50VT20

Godinu dana posle nagrade koju je Panasonic VIERA TX-P42V10 primio kao evropski plazma TV, Panasonic je za postignuća u oblasti plazma televizora s ravnim ekranom ponovo primio EISA nagradu: Panasonic-ovTX-P50VT20 izabran je za evropski 3D plazma TV. Panasonic TX-P50VT20 ima sve i donosi 3D iskustvo prirodnih boja poput onih u bioskopu u vašu dnevnu sobu ili kućni bioskop. Ovo omogućavaju duboke nijanse crne boje koje pomažu u očuvanju detalja u tamnim delovima slike.

THX režim pruža realistične boje, ali boja i oštrina takođe su u vašim rukama pomoću osam režima za sliku i brojne postavke koje korisnici mogu da podešavaju. Novi i brži plazma ekran reprodukuje 3D-filmove s Blu-ray diskova bez ikakvih smetnji. Reprodukcija scena brzog kretanja isto tako je veoma kvalitetna, dok je potrošnja električne energije najbolja koju smo videli kod plazma televizora,” objasnio je žiri.

Evropski kompaktni putni foto-aparat 2010-2011: Panasonic LUMIX DMC-TZ10

Prema žiriju asocijacije EISA, „Panasonic LUMIX DMC-TZ10 predstavlja veliki korak napred za TZ seriju kompanije. Osim svih automatskih i opcionalnih specijalizovanih mogućnosti podešavanja režima scene – uz nove režime Pinhole i Film Grain – TZ10 omogućava i korišćenje tradicionalnih P/S/A/M režima kod fotografisanja za bolju kontrolu i više stvaralaštva.

Kao foto-aparat za putovanja, ovaj model ima ugrađen GPS koji omogućava zapisivanje lokacija gde su fotografije nastale, a 25-300mm Leica DC Vario-Elmar sočivo sa 12x zumom nudi žižne dužine za svaku situaciju. Mnoštvo funkcija usavršava snimanje video-zapisa u AVCHD Lite režimu. Najbolje od svega je što može da stane u vaš džep.”

Druge značajne funkcije ovog ultra-kompaktnog, nagrađenog foto-aparata kompanije Panasonic uključuju tehnologiju inteligentne rezolucije, 16x inteligentni zum i ugrađenu GPS jedinicu koja vam omogućava da spremite informacije o lokaciji fotografisanja i podelite ih sa porodicom i prijateljima.

Evropski multimedijski foto-aparat 2010-2011: Panasonic LUMIX DMC-G2

Panasonic-ov LUMIX DMC-G2, prvi foto-aparat na svetu sa sistemom promenljivih sočiva i upravljanjem preko ekranskog interfejsa na dodir, takođe se našao na listi asocijacije EISA sa najboljim proizvodima. Prema rečima EISA žirija: „Jedna od najuzbudljivijih funkcija Panasonic-ovog foto-aparata Lumix DMC-G2 je njegov 3-inčni ekran (3:2) osetljiv na dodir sa podesivim uglom postavljanja, koji omogućava upravljanje postavki pri fotografisanju ali i aktiviranje zatvarača jednostavno dodirujući subjekt na ekranu.

S odličnim elektronskim vizirom biranje kompozicije i podešavanje fokusa veoma su jednostavni i udobni čak i u jarkom svetlu. Sistem za automatsko fokusiranje sa detekcijom kontrasta je izuzetno brz. Kvalitet slike je odličan i kod fotografisanja i kod snimanja video-zapisa (AVCHD Lite).”

Evropski kamkorder 2010-2011: Panasonic HDC-TM700

Nastavljajući put godinu dana ranije nagrađenog Panasonic-ovog kamkordera HDC-TM300, ove je godine Panasonic-ov HD kamkorder HDC-TM700 osvojio žiri, „jer isporučuje izvanredan kvalitet slike sa podrškom sistema od tri CMOS senzora i svetlim Leica Dicomar sočivom. Za odlične performanse i u lošim svetlosnim uslovima, kao i za nizak nivo šuma, brine snažan procesor za obradu slike. Novi 1080/50p format slike obezbeđuje odličnu reprodukciju pokretnih slika.

Napredni korisnici uz to mogu da koriste čitavu paletu manuelnih operacija, a tu je i podrška sistema za pomoć pri fokusiranju i histograma. Novi inteligentni automatski sistem donosi efikasnu funkciju praćenja sa fokusiranjem i podešavanjem osvetljenja, a snimanje reportažnih snimaka sa dvostepenim stabilizatorom slike sasvim je jednostavno. Ugrađena memorija kapaciteta od 32 GB i slot za SD memorijsku karticu omogućavaju još veću fleksibilnost korišćenja.

Evropski HT Soundbar 2010-2011: Panasonic SC-HTB500

Elegantna Panasonic-ova alternativa za sistem zvučnika i prvi sistem kućnog bioskopa ove vrste, novi SC-HTB500 koji odlikuje i aktivni subwoofer za snažan bas, peti je proizvod koji je ove godine osvojio nagradu EISA. Rečima stručnjaka iz asocijacije EISA, „istina je da su televizori svake godine sve tanji, ali zbog toga je razvoj ugrađenih pljosnatih zvučnika samo teži, što je i dovelo do razvoja sistema ‘Soundbar’.

Panasonic-ovo rešenje SC-HTB500 je namenjeno vlasnicima televizora sa pljosnatim ekranom od 42 inča ili većim. Ovaj sistem jednostavno se postavlja i povezuje jednim kablom HDMI. HDMI ulaz je 3D kompatibilan, a podržava i Audio Return Channel i Pass-Thru funkciju. Panasonic-ovi zvučnici sa membranom od bambusa i funkcija ‘Clear-Mode’ za jasne dijaloge pomažu da sistem ‘Soundbar’ postiže čist i privlačan pun zvuk. Kad tome dodate još aktivni bežični subwoofer, dobijate veoma elegantno rešenje.”

Posetioci sajma potrošačke elektronike IFA 2010 koji će se od 3. do 8. septembra 2010. odvijati u Berlinu (dvorana 5.2 a/b, paviljon 101) moći će iz bliza da pogledaju sve nove nagrađene proizvode. Zvanična ceremonija dodele EISA nagrada biće 3. septembra u Adlon Kempinski Hotelu u Berlinu. Evropska asocijacija za sliku i zvuk (EISA), osnovana 1982. godine, je multimedijalna organizacija koja testira proizvode iz oblasti potrošačke elektronike. Članstvo asocijacije EISA čini 50 magazina iz oblasti audia, videa, mobilne tehnologije i fotografije iz 19 evropskih država.

Leave a Reply