Hardware

Panasonic osvojio tri TIPA nagrade za 2011

Panasonic je u tri kategorije osvojio TIPA nagrade za ovu godinu, širom sveta priznate kao najprestižnije nagrade za fotografiju i obradu slike. Panasonic-ov foto-aparat LUMIX DMC-GH2 proglašen je za „Najbolji kompaktni profesionalni foto-aparat“; DMC-FT3 osvojio je nagradu za „Najizdržljiviji kompaktni foto-aparat“; dok je memorijska kartica GOLD PRO SDHC UHS-I osvojila nagradu u kategoriji „Najbolji medij za čuvanje slika“.

Asocijacija izdavača tehničkih foto publikacija i magazina (TIPA) osnovana je 1991. godine i predstavlja nezavisno udruženje novinara koji se bave elektronskim uređajima široke potrošnje i predstavljaju četrnaest zemalja iz Evrope, Južne Afrike i Sjedinjene Države. Svake godine urednici, članovi asocijacije TIPA, glasaju za najbolje foto-aparate i uređaje za digitalnu obradu slika koji su izbačeni na tržište u proteklih 12 meseci. Nagradama za 2011. godinu, urednici članovi asocijacije TIPA ponovo su odali priznanje proizvodima za obradu slika kompanije Panasonic zbog njihove inovativnosti, korišćenja najsavremenije tehnologije, dizajna, vrednosti i lakoće korišćenja.

Loren Abadi, generalni direktor i predsednik upravnog odbora kompanije Panasonic Europe prokomentarisao je: “Naši proizvodi za digitalnu obradu slika napravljeni su tako da vam omoguće da izrazite svoju kreativnost i da imate najbolji fotografski doživljaj, gde god da ste. Oduševljeni smo što je uvaženi žiri asocijacije TIPA ponovo odali priznanje našoj izvanrednoj paleti proizvoda za obradu slike. Posvećeni smo neprestanim inovacijama na ovom području jer želimo da i dalje budemo lideri na tržištu.”

LUMIX DMC-GH2

LUMIX DMC-GH2

Panasonic-ov LUMIX GH2, deo palete LUMIX G mikro sistem digitalnih aparata proglašen je za ’Najbolji kompaktni profesionalni foto-aparat‘, u čemu je nasledio Panasonic-ov LUMIX G2 koji je prošle godine pobedio u istoj kategoriji.
Portparol žirija asocijacije TIPA rekao je: „Panasonic LUMIX DMC-GH2 je pravi ’hibrid‘ jer objedinjuje foto-aparat i kameru, gde snimanje video-zapisa više nije samo dodatna funkcija. DMC-GH2 se osim snimanjem fotografija visokog kvaliteta odlikuje i mogućnošću snimanja glatkih, Full HD 1920×1080 50i video-zapisa visokog kvaliteta sa 50p ulazom, što je prvi takav slučaj na svetu kod foto-aparata u ovoj kategoriji.“

LUMIX DMC-FT3

Panasonic-ov LUMIX FT3 proglašen je za ’Najizdržljiviji kompaktni foto-aparat‘ i to zbog svog inovativnog dizajna i karakteristika koje ga čine idealnim za upotrebu na otvorenom. Model FT3 od 12.1 megapiksela otporan je na vodu do dubine od dvanaest metara, otporan je na padove do visine od deset metara i otporan je na temperaturu do minus deset stepeni Celzijusa.

“Ima integrisanu GPS funkciju što ga čini savršenim za fotografe koji žele da snimaju na otvorenom prostoru i da tokom snimanja beleže svoju tačnu poziciju”, rekao je portparol žirija asocijacije TIPA. “Ovaj foto-aparat ima kompas, visinomer, barometar da bi pokazao i beležio podatke o nadmorskoj visini, barometarskom pritisku i orijentaciji. Barometar se u vodi ponaša kao merač dubine. Zahvaljujući tome što prepoznaje mesto na kojem se nalazi, unutrašnji časovnik foto-aparata automatski se podešava na lokalno vreme.”

 

Leave a Reply