Hardware · TV-Monitori

Panasonic proizveo 300-milioniti TV uređaj

Panasonic je proizveo 300-milioniti TV uređaj, tokom više od pola veka proizvodnje. Jubilarna Viera plazma proizvedena je u utorak, samo 10 godina nakon 200-milionitog uređaja što samo svedoči o velikom povećanju produktivnosti

Komapnija koja je sinonim za kvalitetne TV aparata sa kojom se mere gotovo svi ostale proizvođači plazma televizora i koja diktira trendove proizvela je 300-milioniti TV uređaj, a kao početak proizvodnje beleži se 1952. godina. Ni jedan drugi proizvođač TV-a nije uspeo da se bar za sada približiti ovoj cifri.

1960. godine Panasonic je proizveo prvi kolor TV uređaj, a tokom dugog niza godina koristili su razne brandove poput Viere, Saga, Quintrix, Tau za označavanje uspešnih serija TV aparata. Zanimljivo je da je Panasonic, iako svetski broj jedan po broju proizvedenih uređaja, oduvek kvalitetom ciljao na sam vrh diktirajući trendove i postavljajući lestvicu za sve ostale.

Uostalom, jedini pravi konkurent – Pioneer – prestao je da proizvodi nagrađivane premium plazma TV-e zbog pritiska cena i kvaliteta Panasonicovih plazma TV uređaja. A od sledeće godine Pioneerovi plazma TV-i koristiće Panasonicove panele.

Leave a Reply