Hardware · Notebook-Netbook

PC industrija pozdravlja NVIDIA Optimus tehnologiji za notebook računare

NVIDIA Optimus donosi izuzetne performanse, dugačak vek baterije, i to prosto funkcioniše

Kompjuterska industrija masivno podržava novu NVIDIA® Optimus™ tehnologiju. NVIDIA® Optimus™ je revolucionarna tehnologija za notebook računare koja bira pogodniji grafički procesor za pokretanje zadate aplikacije i automatski usmerava opterećanje na diskretnu NVIDIA GPU ili Intel-ovu integrisanu grafiku – postižući duži vek baterije i sjajne performanse.

Rekli su o NVIDIA Optimus tehnologiji

“NVIDIA Optimus menja pravila igre u industriji notebook računara. Ona inteligentno i savršeno upravlja grafičkim performansama dok produžava vek baterije da bi obezbedila najbolji rad notebook računara.”

– Dr Jon Peddie, predsednik Jon Peddie istraživanja, prvak u grafičkoj industriji i vodeći analitičar

“NVIDIA Optimus je osmišljena da radi kako potrošači očekuju da hardver i softver radi zajedno, prosto i jednostavno. Blisko smo radili sa kompanijom NVIDIA kako bi omogućili da Adobe Flash Player 10.1 iskoristi GPU ubrzanje kad god je to moguće. Kao rezultat, potrošači dobijaju korist maksimalnog veka baterije i najboljeg multimedijalnog iskustva dok se pretražuje internetom.”

– David Wadhwani, generalni direktor i podpredsednik, Platform Business sektora, Adobe, koji redefiniše poslovne, zabavne i lične komunikacije postavljajući nove standarde za izradu i isporuku sadržaja.

“Optimus je izbor i zamena grafika realizovana je na pravi način. Bez prebacivanje, bez restartovanja, bez razmišljanja. Konačno, postoji optimizovano laptop rešenje koje korisnicima bezbolno pruža oba, performanse koje oni žele i trajanje baterije koje im je potrebno.”

– Rob Enderle, predsednik i glavni analitičar Enderle grupe, jedan od nauticajnijih stručnjaka za tehnologiju u svetu

“Cyberlink usmerava video procesing sve više ka grafičkom procesoru, smanjujući upotrebu CPUa i brže obavljajući zadatak, tako da se sistem ubrzo vraća u stanje male potrošnje. NVIDIA Optimus tehnologija optimizuje ukupnu notebook potrošnju baterije, zadržavajući odlične očekivane grafičke preformanse, bilo da gledate HD film sa PowerDVD-jem, uređujete video sa PowerDirector programom, ili jednostavno surfujete internetom.”

– Alice Chang, izvršni direktor Cyberlink-a, svetskog lidera u oblasti digitalne zabave i multimedijalnih rešenja

“Prebacivanje rada grafike sa jedne na drugu je odlična ideja u teoriji, ali u praksi ljudi retko prelaze sa integrisane na diskretnu GPU. Proces je jednostavno previše glomazan i zbunjujuć. Neki kupci se pitaju zašto su im performanse tako slabe jer misle da je diskretan grafički procesor aktivan, ali oni ne znaju da on zapravo nije. Optimus popravlja ono što je pokvareno uz pomoć izbora optimalne grafike.”

– Roger Kay, predsednik Endpoint Technologies asocijacije, jedan od najpoznatijih analitičara tržišta kompjuterske industrije

“Počastvovani smo da NVIDIA nastavlja sa inovacijama za korisnike Windows 7 operativnog sistema,” rekao je Mike Angiulo, generalni direktor Windows planiranja i PC ekosistema u Microsoft korporaciji. “Sa Optimus-om, NVIDIA balansira performanse potrebne za intezivne grafičke aplikacije i prednos trajanja baterije integrisane grafike, uz minimalne napore korisnika.”

– Mike Angiulo, generalni direktor Windows planiranja i PC ekosistema u Microsoft korporaciji, svetski lider u oblasti softvera, usloga i rešenja

“NVIDIA Optimus tehnologija podiže standarde kod igranja na notebook računarima. Ova nova tehnologija lepo premošćava razliku koja je uvek postojala između performansi koje igrač želi za igranje Borderlands ili Brothers in Arms i životnog veka baterije koja je uvek nedostajala kod igračkih laptopova. Gearbox Software je uzbuđen zbog ove inovacije.”

– Sean Cavanaugh, vodeći grafički programer za Gearbox Software, dobitnik nagrade nezavisnih programera interaktivne zabave

“Mi smo spremni da pomognemo u donošenju ove nove inovativne tehnologije na potrošačko tržište. NVIDIA Optimus je jedinstven pristup koji rešava problem korisnika da izaberu između sistemskih i grafičkih performansi u odnosu na produženje radnog veka baterije. ASUSova moćna N serija mutimedijalnih notebook-ova i UL serija tankih i laganih laptopova će usvojiti ovu novu tehnologiju, i na taj način našim korisnicima moćnih multimedija omogućiti uživanje kod kuće ili na putu.

– P.C. Wang, korporacijski podpredsednik i generalni direktor, Notebook Business sektora ASUSove System Business grupe

Leave a Reply