epson
PC računari

Epson ekonomični 64-inčni štampač

Kompanija Epson se oslanja na prethodne uspehe sa štampačima širokog formata za POS štampanje i štampanje na medijima većih dimenzija sa svojim modelom Epson SureColor SC-S30600. Model SC-S30600, 64-inčni (162.6cm) štampač sa rol mehanizmom i četiri boje (CMYK) redefiniše odnos cene i performansi u visoko konkurentnom sektoru.

Dizajniran od osnove do finalnog rešenja kako bi ponudio efikasnu i ekološki prihvatljivu proizvodnju po najnižoj ceni održavanja, model the SC-S30600 omogućava firmama koje se bave štampanjem, pravljenjem digitalnih kopija i repro centrima da prošire obim usluga koje nude.

SC-S30600 može proizvesti sve od postera, znakova, banera, panela sa pozadinskim osvetljenjem i POS materijala do prekrivača za vozila, dekorativnih elemenata enterijera i izložbenih postavki.  Postoji veliki izbor rol-medija što omogućava korisnicima da pouzdano i povoljno štampaju na vinilu, PVC-u ili čistom filmu, fotografskom papiru, kao i na velikom broju popularnih supstrata za banere.

Ričard Berou, viši menadžer za proizvode u kompaniji Epson Europe je izjavio: “Podešavanje modela SC-S30600 je brzo i jednostavno. Ubacivanje teških rolni medija, što je obično posao za dva čoveka, može jednostavno da obavlja jedna osoba zahvaljujući našem jedinstvenom “džek” sistemu. Svako podešavanje medija kome se tradicionalno pristupa sa prednje strane štampača, može da se kontroliše i sa prednje i sa zadnje strane, tako da korisnici ne moraju da troše vreme na koračanje napred-nazad. To smanjuje vreme potrebno za podešavanje i maksimizuje produktivnost.”

Epsonovo insistiranje na preciznosti i dokazana Micro Piezo tehnologija obezbeđuju kontinuirano upravljanje bez nevolja, minimalizujući vreme potrebno za održavanje i proizvodnju.

Velikim obimima posla se upravlja sa lakoćom, uz brzine štampe od 7.3 do 29.4m2/sat u zavisnosti od režima štampanja; s tim da se prvi broj tipično odnosi na postere za upotrebu unutar prostorija dok se drugi broj odnosi na banere koji se postavljaju napolju. Takođe postoji i režim maksimalnog kvaliteta za najzahtevnije detaljne poslove, koji koristi punu rezoluciju od 1440 x 1440dpi.

Epson je razvio novo mastilo – Epson UltraChrome GS2 – napravljeno da savršeno radi sa modelom SC-S30600 i Epsonovom novom generacijom TFP glava štampača. UltraChrome GS2 nadovezuje se na prednosti UltraChrome GS mastila (koje koristi Epson Stylus Pro GS6000) sa novom formulacijom žute boje koja duže ostaje otporna na izbleđivanje.  UltraChrome GS2 mastilo je bez mirisa, nikla i ne zahteva posebnu ventilaciju, što omogućava modelu SC-S30600 da se koristi u kancelarijskim okruženjima.

Troškovi i uticaj na životnu sredinu smanjeni su u skladu sa ENERGY STAR standardima za potrošnju energije.

Epson SureColor SC-S30600 dostupan je od marta.

Leave a Reply