PC računari

ADATA disk sa transferom od 550 MB/sec

Čvrsti hard diskovi polako odlaze u penziju i zameniće ih ultra moćni i sve brži SSD drajvovi, koji svakog dana niču kao pečurke posle kiše. Međutim, nije svaki SSD dobar SSD, pa tako prilikom izbora treba dobro obratiti pažnju na mnoge stvari – od čipova koji se koriste do kontrolera koji je ugrađen i od koga i generalno zavise visoke karakteristike.

Mi smo nekako uvek bili za ono provereno, a ADATA je brend sa kojim smo uvek imali samo lepa iskustva. Baš zato smo se i odlučli da vam danas predstavimo AS511S3-60GM-C drajv koji u odnosu na slična konkurentska rešenja nudi i do 40% bolje performanse.

ADATA AS511S3-60GM-C drajv je zasnovan na ultra brzim fleš čipovima i SandForce SF-2200 kontroleru sa podrškom za Windows TRIM komandu i sve popularnijim interfejsom SATA 6GB/s. Time je povećana brzina transfera podataka i ona je sada 550 MB/sec (čitanje)/520 MB/sec (upis), što omogućava prenos videa od 5 GB za svega 15 sekundi.

Što se tiče podizanja sistema, Windows 7 se pokreće za fantastične 23 sekunde, a Mac OS X i za kraće vreme. Ovo su podaci veoma bitni korisnicima koji se bave obradom video materijala i rade u grafički zahtevnim aplikacijama. Pored toga završava poslove svuda gde je potreban brz i pouzdan rad sa velikim datotekama.

Male dimenzije, mala potrošnja energije, bešuman i brz rad bez vibracija, kao i mogućnost ugradnje u prenosive računare čine ga odličnim izborom za osvežavanje sistema. Još je bolje ako se kupuje prilikom sastavljanja nove konfiguracije uz matičnu ploču sa podrškom za SATA 6GB/s, jer se tada može iskoristiti njegov pun potencijal.

Leave a Reply