PC računari

Adobe i NVIDIA obezbeđuju unapređeno web iskustvo za netbook-ove i mobilne uređaje

GPU ubrzani netbook-ovi iz kompanija HP, Lenovo i Samsung podržavaju u potpunosti Flash plejer

Na Adobe MAX, svetskoj konferenciji u organizaciji kompanije Adobe, Adobe System Incorporated i NVIDIA Corporation danas su objavile da će obe kompanije implementirati izuzetno brzo pretraživanje bogatog web sadržaja za uređaje kao što su netbook-ovi, smartphone-ovi i smartbook-ovi koji sadrže NVIDIA® GPU. Kompanije rade zajedno kao deo Open Screen Projekta kako bi optimizovali i izuzetno ubrzali performanse Flash Player 10.1 programa, koristeći prednosti GPU-a i grafičke akceleracije uz pomoć širokog spektra mobilnih internet uređaja. NVIDIA partneri kao što su kompanije HP, Lenovo, Samsung, Acer, Asus i drugi isporučuju Flash Player 10.1 u njihovim novim uređajima. Korisnici će moći da downloaduju beta verziju Flash Player-a 10.1 krajem godine.

Kombinacija NVIDIA GPU-a i Adobe Flash Player-a 10.1 omogućava proizvođačima da iskoriste neverovatno brzo web pretraživanje zahtevnijih aplikacija, interaktivnog sadržaja i HD videa, sa primetno sniženom potrošnjom električne energije. Uz pomoć NVIDIA GeForce®, NVIDIA ION™ i Tegra™ proizvoda, korisnici će biti u mogućnosti da uživaju u glatkom pregledavanju bogatog sadržaja uz pomoć Flash Platforme, koristeći HD i SD video sa popularnih sadržaja kao što su Hulu.com ili YouTube. Za više informacija o Flash Player-u 10.1 molimo vas da pogledate poseban press release.

„Potrošači žele najbolje internet iskustvo – bilo da je u pitanju mobilni uređaj u njihovom džepu ili netbook u kafiću”, rekao je Dan Vivoli, viši podpredsednik kompanije NVIDIA. “ Naši inženjeri su radili blisko sa kompanijom Adobe, kako bi ovo omogućili“.

“Najinovativniji i najistaknutiji web sajtovi koriste Adobe Flash tehnologiju”, rekao je David Wadhwani, generalni direktor i podpredsednik, Platform Business Unit u kompaniji Adobe. „ Sarađujući zajedno na usklađivanju snage grafičkog procesora, Adobe i NVIDIA su omogućili neverovatno web iskustvo na širokom spektru uređaja. Ovaj razvoj čini nas još bližim da moć pravog računara držimo u našem džepu.”

Nvidia ION bazirani netbook-ovi i nettopovi kao što su HP Mini 311, Lenovo Idea Pad S12, Samsung N510, Acer Aspire Revo i Asus eeeBox EB1012 i drugi, počeli sa prodajom, a u trenutku kada Flash Player 10.1 bude bio dostupan, korisnici mogu da iskoriste prednost GPU ubrzanog video dekodiranja kako bi isporučili glatki Flash video koji se mogao puštati isključivo na PC-u višeg ranga performansi. Smartphone-ovi i Smartbook-ovi bazirani na Tegra procesoru počeće da se isporučuju krajem ove godine, ubrzaće vektorsku grafiku i video, kako bi obezbedili bogati, fullscreen internet video i animaciju.

„HP-u je zadovoljstvo da sarađuje sa kompanijama NVIDIA i Adobe kako bi svojim kupcima obezbedio video visoke definicije”, rekao je Kevin Frost, podpredsednik i generalni direktor, Consumer Notebooks, Personal Systems Group, HP. „ Skoro predstavljeni HP Mini 311 podržava neverovatan HD video uz pomoć Flash Player-a 10.1.”

„Na najvećem online video web site-u u Kini, Youku.com za potpuno korišćenje je potrebna brza reprodukcija video sadržaja”, rekao je Allen Zhu, podpredsednik Youku.com. “ Sada, sa novim Adobe Flash Player-om 10.1, video dekodiranje je prvi put omogućeno kroz NVIDIA GPU, možemo da ubrzamo video reprodukciju, i dobijemo glatki HD video koji ne secka”

„Nova verzija Flash Player-a 10.1 obezbediće glatki, full-screen HD i SD video na Lenovo Idea Centre Q110 nettop-u i IdeaPad S12 netbook-u sa NVIDIA ION grafikom” rekao je Stephen DiFranco, podpredsednik, North America Channel Partners Organization, Lenovo.“Sve se više korisnika konektuje na internet kako bi koristili zabavni sadržaj, a GPU akceleracija uz pomoć kompanije NVIDIA, će poboljšati ovo iskustvo, bilo da je u pitanju Lenovo netbook ili mali desktop PC.”

Leave a Reply