PC računari

Allied Telesis proizvodi u primeni u simulatoru letenja USAF-a

Rešenje odabrano od strane Američkog ratnog vazduhoplovstva za Simulator leta aviona

Allied Telesis, lider u oblasti IP Ethernet mrežnih tehnologija, odabran je od strane Američkih vazduhoplovnih snaga (United States Air Force – USAF) kao jedan od isporučilaca opreme i tehnologija za njihov novi sistem za simulaciju letenja u vazduhoplovnoj bazi Edvards u Kaliforniji (Edwards Air Force Base).

Izuzetno zahtevna aplikacija koja koristi multi-surround video sisteme, snabdeva slikom posebno dizajnirane monitore u četiri odvojene sim-sobe, predstavlja osnovu za naprednu obuku borbenih pilota USAF na najsavremenijim vazduhoplovnim aparatima.U direktnom nadmetanju sa glavnim konkurentima na polju mrežnih tehnologija, Allied Telesis je dobio ovaj ugovor. Posle testiranja softvera i hardvera, merenja performansi i kompletnih funkcionalnosti po pitanju video striminga, optimizacije prenosa, rezultati Allied Telesis proizvoda su se pokazali kao najbolji. simulaciju leta

U jezgru instalacije Allied Telesis SwitchBlade® x908 advanced layer-3 modular switch, specijalista za svičing u zahtevnim mision-critical aplikacijama kao sto je USAF simulator. SwitchBlade x908 je dizajniran za skalabilna rešenja sa pridodatom mogućnošću izgradnje visoko pouzdanih mreža korišćenjem Ethernet Protected Switched Rings (EPSR). Šest 10-gigabit fiber uplink-ova podržava high-bandwidth i low-latency zahteve da bi omogućilo bi-direkcioni neprekidni video striming neophodan za prostornu i vremensku preciznu simulaciju leta.
Softver-inzenjer Semjuel Bigs iz firme Symvionics koja je sistem integrator i partner Edwards AFB Flight Test Center, misli da je AT-SBx908 bio najbolje moguce rešenje zahvaljujući performansama, interoperabilnosti sa simulacijama u realnom vremenu u odnosu na propusni opseg kao i zahvaljujući kvalitetu koji se dobija za prihvatljivu cenu.
I na kraju jedno interesantno poredenje, trening letenje na pravom borbenom avionu kosta oko $16,000 na sat, dok letenje na trenazeru kosta $400 na sat.

Leave a Reply