PC računari

AMD A-Serije APU-ovi osvojili su nagradu Najbolji Izbor 2012 COMPUTEX

AMD (NYSE: AMD) je danas objavio da su njegovi AMD A-Serije APU-ovi (Akcelerisane Procesorske Jedinice) osvojili nagradu Najbolji Izbor 2012 COMPUTEX TAIPEI sajma, što je druga uzastopna pobeda za ovu familiju proizvoda. Nagradu dodeljuje Taipei Računarska Asocijacija, pokretačka snaga ovog tradicijonalnog događaja i vodeća tehnološka organizacija u Tajvanu. Opsežna ocenjivanja sprovodi panel uvaženih vladinih zvaničnika, akademika, istraživačkih analitičara, urednika-direktora vodećih medija i vodećih eksperata u industirji koji, u devet kategorija, biraju pobednički proizvod na bazi izuzetnosti dizajna i inovativnosti tehnologije.

Druga generacija AMD A-Serije APU-ova kombinuje najnoviju AMD-ovu multi-jezgarnu x86 CPU arhitekturu jezgara i višestruko-nagrađivanu AMD Radeon™ HD 7000 Serije grafiku kako bi se ostvarilo uvećanje performansi i do 29 procenata u aplikacijama (poređeno sa prvom generacijom AMD A-Serije APU-ova), uvećanje grafičkih performansi i do 56 percent, i kako bi se ostvarilo trajanje baterije od 12 sat.[i] Jedinstvene sposobnosti AMD A-Serije APU-ova omogućavaju unapređenja u onim oblastima koje su danas od najvećeg značaja za korisnike, a obuhvataju zabavu, igranje i mobilnost, širom rastućeg ekosistma APU-akcelerisanih aplikacija.

“Čast nam je što drugu godinu zaredom dobijamo ovu prestižnu nagradu Taipei Računarske Asocijacije,” kaže Kris Kloren (Chris Cloran), korporativni potpredsednik, AMD Klijentskih Proizvoda. “Izuzetan prijem na tržištu i industriska priznanja koje su ostvarili AMD A-Serije APU-ovi ukazuju na to da AMD na jedinstven način izlazi u susret potrebama naših klijenata i novoj generaciji PC kupaca.”

Nagrađeni proizvodi AMD-a i ostalih dobitnika nagrada biće izloženi na štandu nagrade Najbolji Izbor Taipei Računarske Asocijacije na dolazećem sajmu Computex 2012. Dodatno, AMD-ovi proizvodi biće izloženi na štandu #L0607 u TWTC Nangang izložbenoj hali.

Za proizvođače koji su zainteresovani da saznaju više o APU-ovima i heterogenom računarstvu, AMD će organizovati drugi tradicionalni AMD Fusion Razvojni Samit (AFDS) od 11. do 14. Juna u Belivju, Vašington (Bellevue, Washington). Učesnici samita biće u prilici da učestvuju u interaktivnim predavanjima i praktičnim laboratorijama kako bi proširili svoje znanje o APU programiranju i kako bi stekli bolje razumevanje o tome kako softverske aplikacije na najbolji način mogu da iskoriste sve prednosti snage paralelnog računarstva.

Leave a Reply