adobe-creative-cloud
PC računari

AMD A-Serije APU, Radeon i FirePro grafika sjajno radi sa Adobe alatima

 AMD je danas na Adobe MAX Kreativnoj Konferenciji predstavio nove i unapređene sposobnosti Adobe® Photoshop® CC i Adobe Premiere® Pro CC alata. Predstavljanje u potpunosti nove Smart Sharpen funkcionalnosti i nedavno osveženih Blur Gallery i Liquify efekata učvršćuje saradnju AMD-a i Adobe-a u pružanju visoko-kvalitetnih, impresivnih performansi svim kreativnim profesionalcima zahvaljujući AMD-ovom liderstvu u računarskoj i grafičkoj obradi slika, videa i zvuka putem multi-platformskih otvorenih standarda poput OpenCL i OpenGL-a.

adobe-creative-cloud

“AMD i Adobe su zajednički radili na pružanju moćnih rešenja koja kreativnim profesionalcima omogućavaju ubrzavanje radne dinamike i uvećanje protoka, što dovodi do uvećanja produktivnosti i kreativnosti, i potpune realizacije njihovih vizija,” kaže Nil Robison (Neal Robison), viši direktor, Softverske Alijanse u AMD-u. “AMD-ovi APU-ovi i grafika upareni sa Adobe Photoshop CC i Adobe Premiere Pro CC alatima pomeraju granice onoga šta je moguće i umetnicima gotovo svih talenata i disciplina olakšavaju realizaciju njihovih vizija u stvarnost.”

“Mi smo povećali performanse naših industrijski-vodećih Adobe Photoshop CC i Adobe Premiere Pro CC aplikacija putem unapređene OpenCL i OpenGL podrške, što je omogućilo kreativnim profesionalcima i sličnim korisnicima upotrebu mnogih prednosti i robusnu snagu modernih AMD-ovih APU-ova i GPU-ova,” kaže Sajmon Vilijams (Simon Williams), direktor Strateških Odnosa u Adobe-u. Kreativna zajednica je iznela svoje potrebe i AMD i Adobe su izašli u sustret tim potrebama pružajući umetnicima moćnu kombinaciju tehnologija sa kojima su u stanju da utegnu radne tokove današnjice.”

AMD i Adobe su nedavno objavili proširenu OpenCL podršku za Adobe Premiere Pro CC na National Association of Broadcasters Show 2013, uključujući i akceleraciju multi-striminga i radnih tokova sa mešovitim formatima, primenu efekata u realnom vremenu, gradaciju boja i završnu obradu sa hardverskom-akceleracijom renderinga u finalni format. Danas je AMD predstavio podršku za dodatne OpenCL-akcelerisane sposobnosti sa predstavljanjem Adobe Premiere Pro CC aplikacije uključujući OpenCL hardversku akceleraciju renderinga putem Adobe Media Encoder CC za Adobe Premiere Pro CC projekte i multi-GPU podršku. Ovo korisnicima omogućava stavljanje većeg broja Adobe Premiere Pro CC projekata u red za rendering korišćenjem sve raspoložive GPU snage. Oba alata, i Adobe Photoshop CC i Adobe Premiere Pro CC u potpunosti podržavaju napredne displej tehnologije poput 4K i AMD Eyefinity multi-monitorsku tehnologiju.

Nove i unapređene Adobe Photoshop CC funkcionalnosti su pridodate desetinama već postojećih Adobe Photoshop funkcionalnosti koje podržavaju hardversku akceleraciju putem otvorenih standarda:

  • Adobe-ov potpuno novi Smart Sharpen filter se oslanja na OpenCL i AMD grafičke tehnologije za brže1 izoštravanje slike sa minimalnim oreol efektom na izraženim ivicama i pruža preciznu kontrolu umanjenja šuma;
  • Unapređena Blur Gallery koristi snagu OpenCL i AMD grafičkih tehnologija kako bi bio ostvaren brz prikazi pri povlačenjem miša-nadole, precizno i sa visokom rezolucijom prikaza čak i do milion piksela. Visok kvalitet i momentalni prikaz na ekranu omogućava umetnicima efikasniji rad bez nepotrebnih ometanja. Ne-uništive hardverski akcelerisane Blur Gallery efekti se primenjuju kao Pametni Objekti kako bi se kreirao željeni izgled slike, a čak i videa, u Photoshop CC softveru;
  • Unapređenje performansi je takođe učinjeno i za Liquify efekt tako da kreativni profesionalci sada mogu da povlače, guraju, rotiraju, reflektuju, skupljaju ili raširuju odabrane površine na slici kako bi većom brzimon2 postigli jedinstven umetnički efekat pri radu sa i najvećim slikama.

Korisnici širom sveta mogu se priključiti na Adobe Creative Cloud servis i dobiti momentalan pristup svim prednostima akceleracije novih funkcionalnosti najnovijeg Adobe-ovog desktop softvera AMD-ovim hardverom. Adobe Creative Cloud nudi kompletan, multi-platformski paket industrijski vodećeg softvera sa besprekornom integracijom hardverske akceleracije potrebne za kreiranje sadržaja, stalnom povezanošću i mogućnošću saradnje.

Adobe i AMD prikazuju narednu generaciju svojih proizvoda za foto, video i audio obradu na Adobe MAX, Kreativnoj Konferenciji, koja traje od 4 do 8 Maja u Los Anđelesu (AMD Adobe MAX Štand #115.)

Leave a Reply