PC računari

AMD-bazirano rešenje za virtuelizaciju donosi vodeću skalabilnost

AMD je danas objavio da virtuelizovana okruženja pokretana na AMD Opteron™ procesor-baziranim serverima pružaju superjoran odnos cena/performansi i smanjenje kapitalnih izdataka za i do 30 procenata1 , poređeno sa konkurentnim rešenjima.

Nalazi bazirani na nedavno objavljenim VMmarkTM 2.1 testovima sistema visokih-performansi, pokazuju mogućnost uštede i do $130,0001 , a čak i više za servere u jednom reku, što donosiocima odluka u IT domenu omogućava smanjenje kapitalnih izdataka i totalne cene posedovanja (TCO). U odvojenom obaveštenju, AMD je danas takođe lansirao svoje AMD FirePro™ S9000 i S7000 serverske grafičke proizvode.

Još jedan test VMware ESXTM, koji testira tipičnija virtualizacijona okruženja koja sačinjavaju konfiguracije srednjeg-ranga procesora i memorije, otkriva da AMD Opteron procesori vode i u domenu cena i u domenu odnosa cena/performansi2 naspram Intel-baziranih sistema. Pa i treći test sa upotrebom Hyper-V_a pokretan sa 14 do 38 virtuelnih mašina, u kom su takođe korišćene konfiguracije sa procesorima i memorijama srednjeg-ranga, pokazuje da AMD Opteron-bazirani serveri nude ne samo superionan odnos cena/performanse nego i sjajnu skalabilnost sa povećanjem iskorišćenja servera3.

“Virtuelizacija je najjača strana AMD Opteron procesora,” kaže Sureš Gulapakrišnan (Suresh Gopalakrishnan), korporativni potpredsednik i generalni menadžer za Servere, u AMD-u. “Serveri koji koriste veliki broj jezgara AMD OpteronTM 4200 i 6200 serije procesora danas kozistentno pružaju našim korisnicima izuzetnu skalabilnost i niske troškove po VM u virtuelizovanim IT okruženjima za serversku konsolidaciju i za izgradnju javnog ili privatnog oblaka.”
AMD će prikazati svoja rešenja za virtuelizaciju na VMworld® 2012 tokom 30. Avgusta u San Franciskovom Moscone Centru (San Francisco’s Moscone Center), na štandu #801. Biće demonstrirani HP DL385p i the Dell PowerEdge R815 serveri sa VMware vSphereTM i ViewTM, grafičkih putanja sposobnostima na AMD FirePro™ grafičkim karticama, i takođe biće prikazani prvi pogledi na AMD Opteron module za AMD SeaMicro platformu.

AMD-ov viši potpredsednik i glavni informacioni direktor, Majk Vulf (Mike Wolfe), i Vmware-ov glavni arhitekta za platforme, Rič Bruner (Rich Brunner), će govoriti na predavanju pod nazivom “Transformacija Vašeg Poslovanja Putem Računarstva u Oblaku,” danas u 3:30 p.m. (PT). Dodatno, AMD-ov inžinjer na terenu Ruben Soto (Ruben Soto) će govoriti o “NUMA Performansnim Pitanjima u VMware vSphere-u,” tokom pauze u predavanju u 11:40 a.m. (PT), takođe danas.

Leave a Reply