PC računari

AMD FirePro V3900 za radne stanice

AMD je danasa lansirao AMD FirePro V3900, koja omogućava najbolje iskustvo u klasi radnih stanica u cenovnom rangu klase osnovnog-nivoa. Oslanjajući se na najnovije AMD-ove grafičke sposobnosti, uključujući i AMD Eyfinity tehnologiju, AMD FirePro™ V3900 u aplikacijama pruža i do 95% bolje performanse u odnosu na konkurentne proizvode.1 AMD FirePro V3900 će danas biti dostupan u odabranim sistemima radnih stanica i prodavaće se po ceni od $119 USD u odabaranim Internet prodavnicama.

“AMD FirePro™ V3900 je danas na tržištu najmoćnija profesionalna grafika osnovnog-nivoa,” kaže Sandi Gapt (Sandeep Gupte), generalni menadžer Profesionalne Grafike, u AMD-u.1 “Naoružana naprednim multi-displej sposobnostima AMD Eyfinity tehnologije, nizom sertifikata za profesionalne aplikacije i munjevito brzim performansama, ona našim tehnološkim i poslovnim kupcima nudi najboju vrednost u klasi.”

Dizajnirana za profesionalce koji žele optimizovane grafičke performanse po cenama klase osnovnog-nivoa, AMD FirePro™ V3900’s sa 1GB DDR3 RAM memorije ostvaruje memorisku propusnost od gotovo 29 GB/s, što maksimalizuje GPU performanse i korisnicima pruža iskustvo najvišeg nivoa.3 Kroz poslovnu saradnju AMD-a sa proizvođačima sistema radnih stanica, grafički profesionalci će imati pristup AMD FirePro V3900 u nizu industriski-vodećih sistema iz HP-a i drugih proizvođača.

“HP kreira radne stanice koje izlaze u susret potrebama najzahtevnijih kupaca na svetu i koje sadrže najmovije tehnologije,” kaže Džef Vud (Jeff Wood), potpredsednik Odeljenja za Globalni Marketing Komercijalnih Poslovnih Rešenja, u HP-u. “AMD FirePro™ V3900, u kombinaciji sa našim HP Z radnim stanicama, nudi robusne performanse u profesionalnim aplikacijama, pružajući HP-ovim kupcima bezprekorno korisničko iskustvo po pristupačnim cenama.”
AMD FirePro™ proizvodi su testirani i sertifikovani za mnoge vodeće softverske aplikacije što osigurava kompatibilnost, stabilnost i optimalne performanse. Podrška za OpenGL® 4.2 i OpenCL™ omogućava korisnicima da renderuju i manipulišu modelima korišćenjem širokog niza alata i aplikacija i da znaju da je grafička kartica kompatibilna sa sadašnjim i budućim softverskim aplikacijama.

“AMD FirePro™ V3900 zasigurno pruža performanse, pouzdanost i kompatibilnost koju CAD profesionalci zahtevaju za otpočinjanje novih dizajnerskih projekata,” kaže Nik Ivaskov (Nick Iwaskow), Viši Menadžer za Alijanse & Partnerstva, u DS SolidWorks Corp. “Zajedno sa najboljim Dassault Systèmes SolidWorks Corp-ovim 3D CAD rešenjima ustanju je svim profesionalcima unaprediti proces dizajniranja.”

AMD FirePro™ V3900 je dobila sertifikate za mnoge aplikacije uključujući i AutoCAD®, UGS NX, PTC CreoTM, SolidWorks® i Autodesk® 3Ds Max®.

Leave a Reply