PC računari

AMD Fusion APU obezbeđuju sjajnu grafiku i performanse za “super kompjutere”

AMD nova generacija APU pruža potpuno novo iskustvo pri upotrebi notebook ili desktop računara, AMD A-serija APU daje sjajnu HD grafiku, performanse za moćne računare i preko 10.5 sati trajanja baterije.

U digitalno i vizuelno orijentisanom svetu, potrošači sve veći prioritet daju multitaskingu, moćnoj grafici, realističnim igricama i vrhunskim multimedijalnim mogućnostima. Da bi zadovoljila ove potrebe AMD A serija APU kombinuje do x86 CPU jezgra sa moćnim DirectX®11 mogućnostima grafike do 400 Radeon™ GPU zajedno sa HD video procesuiranjem na jednom čipu. AMD A-serija APU takođe omogućava napredne mogućnosti kao što je interfejs za praćenje pokreta, podrška više monitora, 3D zabava i real-time stabilizacija slike.

AMD AllDay™ snaga: Baterija koja traje

AMD A serija APU isporučuje potrebnu snagu korisnicima računara: ceo dan bez žrtvovanja performansi. Isporučujući više od 10.5 sati rada baterije – više od 50 procenata u poređenju sa AMD mainstream platformom 2010 – korisnici mogu završiti svoj posao ili gledati više HD video fajlova samo jednim punjenjem.

Pored toga, dinamična AMD grafika optimizira trajanje baterije uz pomoć AMD dvojnih grafičkih rešenja za inteligentno upravljanje stanjem napajanja na APU i odvojene diskretne AMD Radeon™ grafike.

Sjajan HD: Bitan je svaki piksel

Ljudi danas prave, dele i uživaju u više digitalnog sadržaja nego ikada ranije, i AMD VISION Engine – vrhunski hardver i softver koji karakteriše svaku AMD A seriju APU automatski pomaže pri upotrebi digitalnog sadržaja kao što su video, igrice i fotografije.

Lični “super kompjuter”: Vrhunske performanse

Potrošači, više nego ikada pre, koriste svoje računare – od posla do igre – i sa AMD A serijom APU, čak i njihovi laptop računari mogu da prate korak sledeće generacije paralelnog procesuiranja. 400 gigaflop za notebook i do 500 gigaflop za destkop, AMD A-serija APU osigurava korisnicima snagu potrebnu za većinu zahtevnih aplikacija kao što su video i procesuiranje slika, prepoznavanje lika, prepoznavanje pokreta i multitasking scenario. Za većinu zahtevnih okruženja, AMD Fusion A-Serija APU nudi AMD Turbo Core tehnologiju, koja dinamično optimizira i ubrzava CPU i GPU performanse do energetski efikasnog nivoa u zavisnosti od aplikacije koja se pokreće

Rastući AMD Fusion ekosistem

AMD predstavlja velikog pokretača u zajednici koja se bavi razvojem softvera od lansiranja AMD Fusion APU u januaru 2011, sa više od 50 vodećih aplikacija sada ubrzanih od strane porodice AMD Fusion APU i naprednih pretraživača poput Internet Explorer9 isporučujući još impresivnije web iskustvo kada računar radi na AMD Fusion APU.

Leave a Reply