PC računari

AMD Fusion i ATI FirePro V9800 profesionalna grafička rešenja

Na NAB Šou u Las Vegasu, AMD  je omogućio kreatorima multimedijalnog sadržaja da ožive svoje vizije korišćenjem AMD Profesionalne Grafike i AMD Fusion Akcelerisanih Procesorskih Jedinica (APU-ova). Pružajući podršku korisnicima od starta do finiša, AMD nudi tehnologije dizajnirane za sve, od kreiranja sadržaja sa glatkim procesom renderovanja do njegovog korišćenja sa najboljim sposobnostima prikaza.

“Sve tehnologije razvijene od strane AMD-a, od naših AMD Fusion APU-ova do naših profesionalnih grafickih rešenja, se koriste u mnogim industrijama i sektorima za kreiranje, isporuku i korišcenje različite forme multimedijalnih sadržaja, od kućne zabave, filmova pa do digitalnih medija,” kaže Čarli Bosvel (Charlie Boswell), direktor AMD Digitalni Mediji i Zabava, sektora. “Kako AMD nastavlja sa demostriranjem predvodništva u omogućavanju živopisnog digitalnog iskustva, NAB ostaje događaj od kritičnog značaja za našu kompaniju i naše tehnološke partnere.”

AMD i Sony 3D mogućnosti

Za dalje jačanje razvoja novog talasa korisničkog sadržaja, AMD sarađuje sa Sony-em na pružanju video kreatorima, hardver za editovanje sadržaja i pruža im mogućnost da odmah rezultat vide u 3D-u pre njegovog renderovanja. Sa podrškom za AMD-ovu tehnologiju GPU akceleracije AVC encodovanja, Sony Creative Software korisnicima sa AMD Fusion APU-ovima, AMD profesionalnom grafikom i AMD Radeon™ grafičkim karticama dodaje podršku enkodovanja Sony AVC formata korišćenjem GPU-akcelerisanog renderovanja. Izlazeći u susret potrebama kreativnih profesionalaca, Sony Creative Software je usvoijo OpenCL™ standarde i podršku za AMD Fusion tehnologiju, omogućavajući korisnicima da za pretvaranje inspiracije u stvarnost, iskoriste prednosti pune računarske snage na svim zajedničkim industriskim palatformama.

Takođe na NAB Šou, AMD i Sony su se sastali sa NBA posetiocima jedanaestog godišnjeg otvorenog — The Sony Creative Software Event: A New Dimension događaja. AMD sarađuje sa Sony Creative Software-om, tvorcima višestruko-nagrađivanih aplikacija za video, audio, DVD i Blu-ray produkciju, kako bi unapredili njihovu profesionalnu liniju aplikacija za kreiranje multimedijalnih sadržaja. Čarli Bosvel (Charlie Boswell) premierno je predstavio trejler za “Davanje Glasa”, filmsku avanturu. Menjajući život studenata na Haitiju, Bosvel objašnjava kako je studentima obezbedio hardver i softver potreban da bi kroz samo-producirane mini-filmovove ispričali svoje individualne priče o preporodu Haitija.

ATI FirePro™ V9800 profesionalna grafika sertifikovana je za Vizrt-ovo novo Viz Endžin™ 3.5 Rendering Rešenje

AMD je takođe objavio da je ATI FirePro™ V9800 profesionalna grafička kartica sertifikovana za Vizrt-ovo novo Viz Endžin™ 3.5 rendering rešenje, pridružujući se prethodno sertifikovanim ATI FirePro™ V8800 i ATI FirePro™ S400 grafičkim rešenjima. Zajedno sa Viz Endžin 3.5, jednim od najmoćnijih alata za renderovanje i animaciju 2D i 3D scena u realnom vremenu, AMD emiterima pruža visoko fleskibilan set alata i idealno kreativno radno okruženje za renderovanje animiranih 2D i 3D sadržaja u realnom vremenu na uređajima sa ekranima osetljivim na dodir. ATI FirePro profesionalna graička rešenja i Vizrt takođe pokreću Barco displej rešenja.

Na NAB Šou, AMD-ova profesionalna grafička rešenja biće iskorišćena za pokretanje grafičkih displej zidova i demonstracije na Vizrt-ovom štandu (SL5408), Barco-vom štandu (SL2820) MainConcept-ovom štandu (SU6721).

Leave a Reply