PC računari

AMD Fusion procesori nagrađeni kao “Najbolji Izbor 2011” na COMPUTEX sajmu

AMD je za svoje Fusion Akcelerisane Procesorske Jedinice (APU-ove), danas u kategoriji Računari & Sistemi nagrađen najvišim priznanjem u industriji, “Najbolji Izbor 2011 nagradom Computex sajma u Taipeiu”. Nagradu dodeljuje Taipei Računarska Asocijacija, vodeći igrač u IT industriji i Taipei sajmu, a odluku donosi panl ljudi koga sačinjavaju predstavnici vlade, akademici, istraživački analitičari, novinari i urednici vodećih sveckih medija i industriski eksperti.


AMD Fusion APU-ovi predstavljaju potpuno nov pristup u dizajniranju procesora i bolje izlaze u susret potrebama korisnika za obavljanje zahtevnih poslova i bogatim video prikazom na uređajima male forme izrade i dugog trajanja baterije. Samo su AMD Fusion APU-ovi projektovani da isporuče moćne CPU i GPU sposobnosti na jednom procesorskom čipu za danas zahtevne HD video, 3D i računarske poslove svima koji su potrazi za bogatim vizuelnim računarski iskustvom kad god i gde god to požele.

“Velika nam je čast da primimo ovu prestižnu nagradu Taipei Računarske Asocijacije, koja je manifestacija naših napora i veštian koje smo uložili u AMD Fusion APU-ove,” rekao je Endi Ceng (Andy Tseng), AMD Korporativni Podpretsednik i Generalni Menadžen na Tajvanu. “AMD Fusion APU-ovi su unutar IT industrije visoko cenjeni zbog svoje inovativnosti i kreativnosti. Ova nagrada dokazuje da je važno slušati naše kupce i dizajnirati proizvode u skladu sa njihovim potrebama.”

Nagrada, Najbolji Izbor COMPUTEX Taipei sajma dodeljuje se za dostignuća u tehnološkim inovacijama i dizajnu proizvoda još od 2002. To je jedan od najvažnijih zvaničkih događaja tokom COMPUTEX sajma, drugog najvećeg IT sajma na svetu. Kroz niz detaljnih kritika,panel stručnjaka, u deset kategorija proizvoda, odabira one sa izuzetnim dizajnom i najnaprednijim tehnologijama.

AMD-ovi i drugi nagrađeni proizvodi biće izloženi u paviljonu nagrade Najbolji Izbor, Taipei Računarske Asocijacije na dolazećem Computex 2011 Sajmu. Prikaz AMD-ovih proizvoda biće lociran na štandu # L0617 TWTC Nangang izložbene hale. Za više informacija o AMD-u na Computex-u 2011, molimo vas posetite portal događaja.

Za programere zainteresovane da više nauče o APU-ovima i heterogenom računarstvu, AMD će održati prvi AMD Fusion Razvojni Samit (AFDS) u period od 13. do16. Juna u Belvjuu Vašington (Bellevue, Washington). Učesnici samita biće u prilici da učestvuju u interaktivnim sesijama i praktičnim laboratorijama kako bi proširili svoje znanje o naprednom CPU i GPU programiranju i kako bi stekli bolje razumevanje o tome kako softverske aplikacije u potpunosti mogu da iskoristie moć paralelnog procesovanja koju pružaju APU-ovi, donoseći računarske performanse super računara u izvršavanje svakodnevnih poslova.

Leave a Reply