PC računari

AMD Fusion procesori ubrzavaju više od 50 vodećih softverskih aplikacija

AMD  je danas objavio rast podrške proizvođača PC softvera i sada vise od 50 vodećih aplikacija podržava akceleraciju omogućenu od srtrane nove AMD Fusion familije Akcelerisanih Procesorskih Jedinca (APU-ova). Revolucionarni AMD Fusion APU-ovi, dostupni u PC-ima od ranog početka godine, pomažu u uklanjanu hardverskih barijera kako bi proizvođači softvera korisnicima pružili najimpresivnije moguće iskustvo rada na računarima.

Vodeće softverske kompanije uključujući Adobe, ArcSoft, Corel, CyberLink i Microsoft nude aplikacije koje imaju izuzetne vizuelne performanse, efikasnost potrošnje i brzinu na PC-ima pokretanim AMD Fusion APU-ovima a zahvaljujući tehnologijama poput stutter-free HD video prikaza, značajnog napretka u računarskim performansama čime je omogućen rad i najzahtevnijih aplikacija,[1] DirectX 11-sposobne grafike i celeodnevno trajanje baterije. AMD Fusion APU-ovi, uključujući trenutno dostupne AMD C-Serije, E-Serije i ugradne G-Serije procesora, akcelerišu različite aplikacije, od onih za kreiranje i prikaz video sadržaja, pa do 3D grafike i DirectX®11 igara.

“Ogroman broj aplikacija idealno kreiranih da u potpunosti iskoriste performance koje nude AMD Fusion procesori je dokaz naše bliske saradnje sa vodećim proizvođačima softvera,” kaže Džon Tejlor (John Taylor), director Klijentskih Proizvoda i Softverskog Marketinga u AMD-u. “Očekujemo da će se broj aplikacija udvostručiti tolkom sledećih nekoliko meseci kako se budemo približavali lansiranju A-Serije “Llano” APU, sledećeg člana AMD Fusion familije koji je dizajniran da isporuči vise od 500 GFLOP-sa paralelne procesorske snage namenjene mejnstrim laptopovima i desktop računarima.”

Iako su neki proizvođači softvera sposobni da iskoriste prednosti paralelnog programiranja zarad postizanja visokih performansi, većina meinstrim PC softvera je prethodno bila ograničena na upotrebi samo CPU-a ili samo GPU-a. AMD Fusion APU-ovi pomažu u uklanjanju ovih ograničenja objedinjavanjem na jedan čip više-jezgarne CPU (x86) tehnologije, moćne DirectX®11-sposobne diskretnog-nivoa performansi grafike i paralelnog procesorskog endžina, specijalizovanog bloka za akceleraciju videa visoke definicije i magistrale visoke brzine. Ovaj dizajn donosi performance super-računara u svakodnevni rad na računaru i aplikacijama omogućava da iskoriste sve prednosti dostupne procesorske snage CPU-a i GPU-a, na način na koji to nije bilo moguće postići ni sa jednim prethodnim dizajnom iste klase.1

“Bilo da pravite ili da gledate neki HD film, želite da koristite sjajan softver pokretan procesorom koji nudi brzinu, glatkoću u radu i trajanje baterije koje je dovoljno dugo da odradite sve vaše poslove,” kaže Šon Kadou (Shawn Cadeau), viši potpredsednik, Globalnog Marketinga,u Corel-u. “Korišćenjem naprednih sposobnosti stvorenim AMD Fusion APU-uovima, Corel-ovi softverski proizvodi poput WinDVD-a i VideoStudio Pro X4 će korisnicima pružiti sveobuhvatno, prijatno i kreativno video iskustvo. AMD je sjajan partner i mi se radujemo nastavku saradnje na zajedničkom naporu u rušenju barijara i na unapređenju korisničke adaptacije videa na PC-u.”

“Performanse prikaza koje korisnik može da očekuje pri korišćenju PowerDVD aplikacije na APU-pokretanom sistemu je najblaže rečeno zapanjujući, najviše zahvaljujući DirectX 11-sposobnoj grafici, AMD-ovom Unified Video Dekoderu i HD 2.0 sposobnositma APU-a,” kaže Alis H. Čeng (Alice H. Chang), izvršni direktor CyberLink-a. “Mi smo veoma uzbuđeni što blisko sarađujemo sa AMD-om u predstavljanju ovog jedinstvenog računarskog iskustva i očekujemo da će korisnici sa zadovoljstvom prihvatiti evoluciju PC tehnologije.”

Širok spektar aplikacija može biti akcelerisan AMD Fusion APU-ovima, uključujući popularna softverska rešenja od strane vodećih kompanija poput:
· Adobe

· ArcSoft

· Capcom

· Codemasters

· Corel

· Crytek

· CyberLink

· Earthsim

· Electronic Arts

· Firaxis

· Microsoft

· Nero

· Sega

· THQ

· Turbine

Nova generacija desktop, notbuk i tablet PC-ja, kao i HD netbukova baziranih na AMD Fusion APU-ovima takođe nude i AMD VISION Endžin. Odabir PC-ja opremljenog VISION Endžinom i softverom AMD-ovih partnera znači da je Internet pretraživanje brže, aplikacijama-nalik iskustvo; 1080p HD video prikaz je predivan, gladak i tih; video standardne-definicije deluje poput videa visoke-definicije; 2D sadržaj može biti konvertovan u stereoskopski 3D; čak i grafički najzahtevnije veb stranice se brzo učitavaju; manipulacija HD sadržajem je brza i laka; i 3D igranje u HD rezolucijama je brzo i živopisno.

AMD Fusion Programerski Samit

Kao lider u heterogenom računarstvu i šampijon u industriskim standardima, ključna inicijativa za AMD je pomoć u obuci softverskih programerima u načinu na koji mogu da savladaju sav potencijal platformskih unapređenja koje nudi najnovija hardverska tehnologija APU-bazirane PC platforme. Iz tog razloga, AMD će prirediti AMD Fusion Programerski Samit na kom će se raspravljati o industriskim standardima i istraživaće se na koje je načine najbolje oprimizovati aplikacije za heterogeno računarstvo.

Inauguracioni AMD Fusion Programerski Samit (AFDS) biće održan od 13 do 16 Juna 2011 u Belvjuu, Vašington. AFDS će okupiti programere, studente i nove inovatore kako bi vise naučili o heterogenom računarstvu, APU tehnologiji, paralelnom procesovanju i razvojnim programima poput AMD Fusion Fonda.

Leave a Reply