PC računari

AMD G-Serija sa podrškom za real-time operativne sisteme

AMD je danas objavio saradnju sa Green Hills Software-om, najvećim nezavisnim proizvođačem ugradnog softvera, koji će doneti svoj vodeći INTEGRITY operativni sistem sa izvršavanjem u realnom-vremenu (RTOS) na AMD Ugradnu G-Serieje Akcelerisanih Procesorskih Jedinica (APU) platformu. Kombinacija INTEGRITY RTOS i AMD Ugradne G-Serije APU platforme kreira visoko performansno, pouzdano i sigurno ugradno rešenje namenjeno širokom spektru aplikacija uključujući industrijske kontrolne sisteme, potrošačke, mrešne, vojno/aeronautičke i medicinske uređaje.

Sa v10.0.2 SMP izdanjem INTEGRITY RTOS nudi podršku za multi-jezgarni x86 CPU AMD Ugradne G-Serije APU platforme. AMD Ugradna G-Serije APU platforma nudi napredi, niske-potrošnje multi-jezgarni x86 CPU i diskretne-klase DirectX® 11-sposoban GPU na jednom čipu. Specijana familija APU-ova je kreirana izričito za potrebe ugradnih sistema, od kojih mnogi zahtevaju precizan, deterministički odziv RTOS-a.

“Pouzdanost, sigurnost, i sertifikovanost su zahtevi od kritičnog značaja za ugradno tržište. Green Hills ima dugu i uspešnu istoriju u ovim oblastima i ne samo da je u stanju da odgovori na ove kritične zahteve, nego je u stanju i da pruži obiman ekosistem tehnološke saradnje koja može biti od pomoći u pružanju kompletne softverske platforme našim kupcima,što omogućava smanjenje vremena-izlaska-na-tržište,” kaže Badi Broker (Buddy Broeker), direktor, Ugradnih Rešenja, u AMD-u. “AMD Ugradna G-Serije APU platforma i INTEGRITY su dobitna kombinacija za naše klijente na izuzetno regulisanim tržištima poput industrijskih sistema, vojnih/aeronautičkih i medicinskih uređaja.”

“Paket podrške za INTEGRITY ploče namenjen AMD Ugradnoj G-Serije APU platformi podržava AMD DB-FT1 Razvojne ploče i omogućava AMD-ovim kupcima da izgrade jaku softversku osnovu baziranu na trzištno dokazanoj Green Hills tehnologiji,” kaže Kris Smit (Chris Smith), potpredsednik marketinga u Green Hills Software-u. “Sa svojom naprednom arhitekturom razdvajanja jezgra, INTEGRITY je osvojio brojne sertifikate za industrijsku bezbednost i sigurnosne standarde, što je dovelo do njegovog rasprostranjenog usvajanja na ugradnom tržištu.”

INTEGRITY je Green Hills Software-ov vodeći operativni sistem sa izvršavanjem u realnom-vremenu koji je uspešno implementiran u širokom nizu proizvoda krajnjih-kupaca, gde su sigurnost i pouzdanost najznačajnije stavke. Uspeh INTEGRITY-a je postignut zahvaljujući naprednom tehnološkom dizajnu, ugradnji memoriske zaštite, dostupnosti resursa, sigurnim daljinskim menadžmentom i čvrstom odzivnošću u realnom-vremenu. INTEGRITY tehnologija je sertifikovana brojnim sigurnosnim standardima uključujući IEC 61508 (SIL 3) i EN 50128 CENELEC (SWSIL 4), uz najviši Zajedničkog Kriterijuma (IEC 15408) sigurnosni nivo ikad dostignut za bilo koji komercijalni operativni sistem – EAL6+, Visoka Robustnost.

Za vise detalja o AMD ugradnoj G-Serije APU platformi i saradnji AMD-a i Green Hills Software-a, molimo vas posetite AMD-ov štand (#: 1808) na Dizajin Vestu u MekEneri Konvencijskom Centru (u prošlosti San Hose Konvencijski Centar).

Leave a Reply