PC računari

AMD i Adobe Creative Suite 6 inoviraju putem OpenCL i GPU akceleracije

AMD je danas objavio saradnju sa Adobe Systems Incorporated na optimizaciji novog seta GPU-akcelerisanih funkcijonalnosti Adobe-ovih proizvoda, uključujući i novo-najavljeni Adobe Photoshop® CS6. Implementiranjem GPU akceleracije i ugradnjom OpenCL optimizacije unapređuje se iskustvo krajnjeg korisnika dramatičnim ubrzavanjem kritičnih funkcijonalnosti obrade slike i rezultati se generišu u realnom vremenu kada se koriste ključni alati iz Adobe Creative Suite 6 paketa.

“AMD donosi svoje iskustvo u GPU i APU računarstvu u najnovije izanje Adobe Creative Suite-a,” kaže Vinston Hendrikson (Winston Hendrickson), potpredsednik za proizvode, Kreativnih Medijskih Rešenja, u Adobe-u. “Ova integracija tehnologija nam omogućava da kreativnim profesionalcima pružimo nove uzbudljive kreativne opcije i munjevito brze performanse.”

Saradnja između AMD-a i Adobe-a označna je prvom implementacijom OpenCL-a u Adobe Creative Suite familiju proizvoda ubrzavajući funkcije Adobe Photoshop CS6 i Adobe Premiere® Pro CS6 alata. Novi Adobe Mercury Grafički Endžin2 unutar Photoshop CS6 alata koristi i OpenCL i OpenGL™, za akceleraciju novih i uzbudljivih funkcija poput nove Blur Galerije koja se sa uključenom OpenCL GPU akceleracijom izvršava i do 10x brže1 na dolazećem “Trinity” APU. AMD je takođe sarađivao sa Adobe-om na dramatičnom ubrzanju nove verzije Liquify alata, filtera u Adobe Photoshop CS6 koji korisnicima omogućava da guraju, povlače, rotiraju, reflektuju, naboraju i nadimaju bilo koju oblast slike radi postizanja umetničkih efekata. U novom Adobe Photoshop CS6 dostupno je još tuce drugih GPU-akcelerisanih funkcija.

“AMD-ovi inženjeri su blisko sarađivali sa Adobe-om kako bi osigurali kreativnim profesionalcima najbolje moguće računarsko iskustvo u novom Adobe CS6 paketu,” kažemandžu Mandžu Hdžde (Manju Hegde), korporativni potpredsednik, odeljenja za Sadržaj, Aplikacije i Rešenja u AMD-u. “sarađujući sa Adobe-om na industriskim standardima, pomoglismo u donošenju GPU i APU akceleracije i novog nivoa performansi na tržište naprednog softvera za digitalnu obradu slika.”

AMD i Adobe će se ponovo udružiti od 11. do 14. Juna, 2012 na AMD Fusion Razvojnom Samitu (AFDS) gde će Tom Meloj (Tom Malloy), viši potpredsedniki glavni softverski arhitekta u Adobe-ovoj Naprednoj Tehnološkoj Laboratoriji održati izlaganje. Dodatno, Adobe Photoshop, Adobe Premiere Pro i Adobe Flash® timovi će posetiocima samita pružati uvid u najnovija unapređenja i rad na otvorenim standardima u heterogenom računarstvu.

Leave a Reply