PC računari

AMD i Dell nude nova multifunkcionalna serverska rešenja

Danas je na Microsoft Tech-Ed Severna Amerika, AMD (NYSE: AMD) objavio da AMD FirePro™ profesionalna grafika ulazi na tržište datacentar računara u sklopu  Dell blade servera. Nova AMD FirePro™ V7800P profesionalna grafika je dizajnirana da pruži ultra brze performanse, superioran kvalitet video prikaza i masivnu snagu paralelnog procesovanja, pasivno hlađena idealna je za serversko okruženje.

Pored podrške tradicionalne grafike radnih-stanica u klijent/server modelu, AMD FirePro V7800P profesionalna grafika takođe pruža GPU izračunavanja, daljinsko upravljanje grafikom i postavljanje Virtualne Desktop Infrastrukture.

AMD FirePro V7800P je prvo AMD-ovo multifunkcijonalno serversko rešenje za GPU izračunavanje, VID i profesionalnu grafiku koje IT departmanima nudi GPU izračunavanje za Visoko Performansno Računarstvo i pri tom nudi vrhunsku sposobnost grafičke vizuelizacije,” kaže  Sendip Gupta (Sandeep Gupte), direktor Menadžmenta Profesionalnih Grafičkih Proizvoda, u AMD-u. “AMD FirePro V7800P omogućava AMD-u da se osloni na moćna profesionalna grafička rešenja kako bi izašao u susret potrebama potpuno novog skupa data centar kupaca.”

“AMD i Dell dele dugu istoriju saradnje koja pokriva profesionalne i potrošačke notbukove, desktop računare, radne stanice i servere,” kaže Brajen Pejn (Brian Payne), izvršni direktor Platformskog Marketinga za Dell-ov PowerEdge Server portfolio. “Mi zajednički sarađujemo u pokretanju inovacija u oblasti rešenja grafičkog procesovanja i nećete naći ni jedan bolji primer za to od našeg Dell PowerEdge M610x blade servera. Ovaj blade server pruža podršku i pristup većem broju udaljenih korisnika a pri tome pruža bogato grafičko iskustvo i maksimalnu upotrebu hardverskih aseta.”

Dell i Microsoft su radili na sertifikaciji AMD FirePro V7800P profesionalne grafike i Dell PowerEdge blade servera sa Microsoft RemoteFX-om u Windows Hardware Quality Labs-u (WHQL). Ova sertifikacija pruža sigurnost zdravstvenim i finansiskim, vladinim i obrazovnim ustanovama kao i kupcima čiji zaposleni imaju potrebu za udaljenim i sigurnim pristupom poslovnim aplikacijama ili specijalizovanim aplikacijama sa bogatom grafikom.

Bazirana na jedinstvenim unifikovanim drajverima, AMD FirePro V7800P profesionalna grafika je specijalno dizajnirana za upotrebu u sandučastim serverima, blade serverima i PCIe® proširnim kućištima, i ima sledeće osobine:

  • Pasivno termalno rešenje za fleksibilnost pri ugradnji
  • Jedno-slotno, energetski efikasan dizajn koji pomaže u mimalizaciji potrošnje struje
  • Optimizovana je za širok spektar poslovnih i profesionalnih aplikacija
  • Revolucionarne performanse u izračunavanju pokretnog zareza jednostruke i dvostruke preciznosti u širokom spektru računarskih aplikacija

AMD FirePro V7800P profesionalna grafika ima početnu cenu od $1,249 U.S. MSRP i dostupna je ovog proleća kako kod Dell-a tako i kod partnera širom sveta.

AMD svoje prezentacije održava na Microsoft Tech-Ed 2011 koji traje od 16. do 19. Maja 2011 u Džordžija Svetskom Kongresnom Centru u Atlanti, Džordžija.

 

Leave a Reply