PC računari

AMD imenovao Rory P. Reada za predsednika i novog CEO

AMD (NYSE: AMD) je objavio da je njegov upravni odbor, od danas efektivno, postavio, 49-o godišnjeg, Roj P. Rida (Rory P. Read), za predsednika i glavnog i izvršnog direktora AMD-a. Gospodin Rid je takođe postavljen i u upravni odbor kompanije.

Rid se pridružio AMD-u došavši iz Lenovo Group, Ltd., gde je do skora bio predsednik i glavni operativni direktor, odgovoran za vodeće iz-dana-u-dan operacije ali i za nadgledanje razvoja i implementacije kompanijine strategije rasta.

“Roj je dokazani vođa sa impresivnom istorijom vođenja profitabilnog rasta,” kaže Brus Kleflin (Bruce Claflin), predsednik AMD-ovog upravnog odbora. “On je idealan izbor za ubrzavanje AMD-ove evolucije u vodeću svetsku kompaniju u dizajnu poluprovodnika. Kao predsednik i COO Lenovo-a on je pomogao u izlaženju kompanije na nova dinamična tržišta i uvećanje tržišnog udela i proširenje portfolija. Njegovo ispravno strateško razmišljanje i prirodna orijentisanost ka potrošačima će pomoći razumevanju glasa potrošača unutar AMD-a.”

Dok je upravljao Lenovo-Amerika grupom, Rid je postigao dvocifren procenat rasta prihoda i udela na tržištu, umanjio je poslovne gubitke i postigao konstantnu profitabilnost. 2009 unapređen je u predsednika i COO-a, pomogao je Lenovo-u da se transformiše u na svetu najbrže rastućeg PC proizvođača i da postigne svoj najveći udeo na tržištu, ikad. Pre Lenovo-a, Rid je proveo 23 godine u IBM-u, gde je bio zaposlen na velikom broju pozicija.

“Veoma mi je drago što se pridružujem AMD-u u ovom veoma važmom momentu njegove istorije. AMD je istinski inovator i jedinstveno je pozicioniran da predveodi industriju napred, donoseći novu veliku stvar kako u PC ekosistemu tako i šire,” kaže Rid. “AMD ima jak momentum i priliku da nastavi profitabilno uvećanje tržišnog udela bazirano na svojim istinski originalnim proizvodima, jakim finansiskim temeljima i strasnim i posvećenim radnicima. Uzbuđen sam što se pridružujem AMD-ovim radnicima u vreme kada pišemo novo poglavlje ne samo za kompaniju, nego i za celu industriju i kupce širom sveta.”

Tomas Sejfert (Thomas Seifert), koji je privremeno obavljao posao glavnog i izvršnog direktora, još od Januara, će se vratiti svojoj radnoj poziciji visokog potpredsednika i glavnog finansiskog direktora. Kleflin (Claflin) koji je imenovan izvršnim predsednikom odbora kada je preuzeo dodatne obaveze posebno u potrazi za novim AMD-ovim CEO-om, vraća se svojoj poziciji predsednika upravnog odbora AMD-a.

“U ime svojih kolega direktora, voleo bih da se zahvalim Tomasu Sejfertu (Thomas Seifert) na vršenju dužnosti CEO-a,” dodao je Kleflin (Claflin). “Pod Tomasovim (Thomas) vođstvom, AMD je nastavio sa važnim napretkom širom svih ključnih oblasti poslovanja, uspešno ostvarujući velike poduhvate i predstavljanja novih proizvoda sa unapređenjem kompanijinih finansiskih dostignuća. Veoma se radujemo Tomasovim budućim postignućima na mestu glavnog finansiskog direktora.”

Leave a Reply