PC računari

AMD lansira AMD Radeon HD 6990M

AMD je juče lansirao AMD Radeon™ HD 6990M GPU – najbrži na svetu jednoprocesorski mobilni grafički processor – GPU bez kompromisa koji mobilnim korisnicima pruža ogromnu računarsku snagu. Merenja su pokazala da je AMD Radeon HD 6990M GPU i do 25% brži od bilo kog predstavljenog GPU1-a namenjenog notbuk entuzijastima. Takođe,najzahtevniji igrači mogu postići dodatni napredak u performansama putem AMD CrossFireX™ tehnologije.

Ultra-brze performanse i prenosivost su imperativ za mobilne greače-entuzijaste koji žude za tehnologijom koja je sbosobna da im pruži neverovatno igračko iskustvo u najnovijim grafiči-intezivnim naslovima. Dolaskom AMD Radeon 6990M GPU-a i nedavno lansirane AMD A-Serije Akcelerisanih Procesora (APU-ova), AMD do krajnjih granica pomera grafičke sposobnosti širokog spektra notbuk računara, različitih cenovnih kategorija i formi izrade pri tome unapređuje iskustvo putem tehnologija poput AMD CrossFireX™ i Dual Graphics2,3 (koje koriste kombinaciju AMD Radeon GPU-ova ili AMD Radeon™GPU-a i AMD APU-a). AMD CrossFireX tehnologija kombinuje snagu dva GPU-a čime se značajno povećavaju performanse i igrači momentalno mogu da uoče povećanje rezolucije i kvaliteta slike. Sa dva AMD Radeon HD 6990M GPU-a i uključenom AMD CrossFireX tehnologijom, igrači na notbukovima mogu uživati u izuzetnom rastu performansi u njihovim omiljenim igrama.

“Oduvek je postojalo verovanje da kada se radi o prenosivim računarima, da se moraju načiniti performansni kompromisi. Danas AMD ruši taj mit,” kaže Met Skiner (Matt Skynner), korporativni potpredsednik i generali menadžer AMD GPU divizije. “ AMD Radeon HD 6990M GPU, koji ne samo da poseduje AMD Eyefinity tehnologiju sa specifikacijama bez presedana, on takođe pruža punu podršku za Microsoft DirectX® 11 i Stereo 3D. Sve u svemu, ovo je epohalan procesor i dostupan je odmah. ”

AMD Radeon HD 6990M takođe predstavlja značajno unapređenje u odnosu na trenutno AMD igračko notbuk rešenje u vidu, AMD Radeon HD 6970M, podižući lestvicu performansi i kvaliteta prikaza slike. Sa podrškom za DirectX® 11, korisnici mogu da očekuju ultara-viskok broj frejmova u sekundi i sjajan kvalitet slike, što igračima pruža sve prednosti koje su nekad bile isključivo rezervisane za njihove desktop računare. Sa AMD Eyefinity tehnologijom korisnici se mogu uživeti u ultra-bogato okruženje koje može da sadrži i do šest ekrana.5 AMD Radeon HD 6990M grafički procesor takođe pruža AMD-ou tehnologiju akceleracije aplikacija6, koja koristi snagu GPU-a kako bi unapredila video prikaz, striming i ubrzala pretraživanje Interneta putem Internet Explorer 9 i Mozilla Firefox pretraživača. AMD HD3D tehnologija7 osigurava da korisnici ne posmatraju samo fotografije i video već da budu uživljeni u pravo stereoskopsko 3D okruženje potpomognuto otvorenim ekosistemom podržanog softvera i hardvera.

“U svojoj srži, Alienware brend je posvećen pomeranju granica i pronažaenju novih ekstrema igračkih performansi,” kaže Artur Luis (Arthur Lewis), potpredsednik i generalni menadžer Alienware-a. “Nudeći dva AMD Radeon HD 6990M grafička procesora u našem najnaprednijem M18x laptopu, Alienware i AMD u se udružili kako bi korisnicima pružili ultimativno mobilno iskustvo.”

Kao lider PC igračkih tehnologija, AMD je posvećen isporučivanju najbržih tehnologija i industriske podrške potrebnih za kreiranje najboljeg mogućeg igračkog iskustva na PC-ju. Bilo da je u pitanju povećanje broja frejmova u sekundi, proširejne setovanja kvaliteta slike ili uvećanje brzine radne učestanosti GPU-a8, AMD Radeon HD 6990M GPU je idealan za notbukove namnjene najzahtevnijim igračima koji žele da se igraju najzahtevnijih DirectX 11 igara poput Dragon Age 2, DiRT 3 i Shogun 2.

“Mi smo veoma uzbuđeni ponudom novih AMD Radeon HD 6990M GPU-ova, naprednim Clevo notbuk korisnicima, specijalno implementiranim u našim X7200/P170HM/P150HM igračkim notbukovima,” kaže Stefan Čin (Stephen Chien), potpredsednik prodaje i marketinga u Clevo-u. “Sa 2GB GDDR5 video memorije, 1.6 teraFlopsa sirove računarske snage i 1120 strim procesorskih jedinica, kupci ovih notbukova će u suvereno vladati u igrama. AMD Radeon HD 6990M će korisnicima pružiti intenzivne evekte i izuzetno visok broj frejmova u sekundi za neverovatne performanse.”

“Eurocom-ovi notbukovi visokih performansi dodavanjem AMD Radeon HD 6990M grafičkog procesora pružaju izuzetno visoke performanse,” kaže Mark Bijalik (Mark Bialic), predsednik Eurocom-a. “Naši kupci mogu da očekuju rekordne igračke performanse i neprikosnoven realizam i munjevitu brzinu svih Eurocom-ovih sistema pokretanih AMD Radeon HD 6990M grafičkim procesorima, kako u jednoprocesorskim tako i u AMD CrossFireX konfiguracijama!”

Leave a Reply