450
PC računari

AMD lansira AMD Radeon Sky serije grafiku

 Danas na Konferenciji Proizvođača Igara , AMD  otkrio svoju lidersku strategiju za svetsko tržište igara. AMD-ova “Objedinjena Igračka Strategija” sveobuhvatno određuje način na koji će AMD pokretati igračko tržište konzola, platformi za igranje kroz oblak, tableta i PC-ja. Sarađujući sa svetskim liderima u proizvodnji hardvera i softvera, i nastavljanjem tržišnog liderstva putem inovativnih grafičkih tehnologija, AMD je istinski pozicioniran kao lider naredne igračke revolucije.

450

Gaming Evolved, lansiran pre tri godine na GDC-u, je srž AMD-ove Objedinjene Igračke Strategije, i predstavlja pokretačku energiju revolucionarnih “Never Settle” igračkih paketa i važan factor usvajanja moćnih AMD-ovih rešenja za nove konzolama naredne-generacije. U skladu sa ovim trendom, AMD danas predstavlja AMD Radeon™ Sky Grafiku, kamena temeljaca AMD-ove u industriji-vodeće platform za igranje kroz oblak.

“Igranje kroz oblak u realnom vremenu predsavlja značajnu priliku i AMD se nalazi u poziciji lidera u ovoj oblasti zahvaljujući našim značajnim hardverskim i softverskim sposobnostima,” kaže Dejvid Kjumings (David Cummings), viši direktor, AMD Profesionalne Grafike. “AMD blisko sarađuje sa CiiNow, G-Cluster, Otoy i Ubitus-om kako bi pružio izuzetno AMD Radeon™ igračko iskustvo kroz oblak.”

Od samog početka izgrađena na AMD Graphics Core Next Arhitekturi, ova najbolja-u-klasi grafička tehnologija će biti lider u performansama i za igrače će biti definicija igračkog iskustva kroz oblak. Sarađujući sa industrijskim liderima poput CiiNow, G-Cluster, Otoy i Ubitus-a, AMD je razvio fleksibilnu tehnologiu za igranje kroz oblak i dizajniro je rešenja koja omogućavaju proizvođačima igara i provajderima usluga pružanje vrhunskog sadržaja i igračkog iskustva milionima igrača bez obzira da li putem PC-ja, tablet, Pametnih TV-a ili mobilnih uređaja. Ovo besprekorno iskistvo omogućeno je putem AMD RapidFire tehnologije, koja omogućava izuzetno efikasno i odzivno igranje kroz oblak.

 

Nastavak trenda u ponudi diskretne grafike

Sa poršlonedeljnim lansiranjem AMD Radeon HD 7790 grafičkih kartica, AMD nastavlja sa trendom isporučivanja izvanrednih grafičkih proizvoda. Baziran na višestruko-nagrađivanoj Graphics Core Next arhitekturi, AMD Radeon™ HD 7790 GPU je stvoren za igrače koji traže način da se igraju najnovijih igara, uključujući i naslove iz Gaming Evolved paketa poput Crysis-a 3 i Tomb Raider-a, po njima odgovarajućoj ceni.

“Mi nastavljamo sa inovacijama i pomeranjem granica naših diskretnih grafičkih proizvoda,” kaže Met Skiner (Matt Skynner), korporativni potpredsednik i generalni menadžer, AMD Grafike. “Od svih naših proizvoda igrači zahtevaju najbolje igračko iskustvo i sa AMD Radeon™ HD 7790 GPU-om, dobijaju najnoviju AMD Radeon™ tehnologiju po veoma konkurentnoj ceni.”

Pored toga što sadrži AMD Eyefinity tehnologiju i višestruko-nagrađivanu Graphics Core Next arhitekturu, AMD Radeon™ HD 7790 GPU takođe sadrži unapređenu verziju AMD PowerTune tehnologije, koja na igračkim sistemima omogućava više performanse i impresivno igranje. Ovaj najnoviji član AMD Radeon™ HD 7000 serije grafičkih proizvoda je ultimativan izbor za igrače koji žele maksimalno igračko iskustvo po maloprodajnoj ceni od oko $150 USD. Očekuje se da će AMD Radeon™ HD 7790 GPU biti dostupan od strane svih AMD-ovih partnera tokom prve nedelje Aprila.

Ruby: Obnovljena, Unapređena, Ponovo Rođena

GDC takođe predstavlja desetogodišnjicu lansiranja originalnog, AMD Ruby demoa. U znak obeležavanja ovog jubileja, AMD je prikazao karatku sekvencu svoje obnovljene i unapređene Ruby, koja je dizajnirana i razvijena od strane IllFonic-a, i koristi snagu Crytek-ovog CryEngine® 3 razvojnog endžina. Najnoviji AMD Ruby demo je još uvek u izradi i dizajniran je da istakne realne igračke sposobnosti AMD Radeon™ grafičke tehnologije. Finalna verzija demoa svetu će biti predstavljen u narednih par nedelja.

 

BioShock Infinite: Najbolje što nudi DirectX® 11

Kao deo Never Settle Reloaded paketa, AMD s ponosom objavljuje dolazak igre BioShock: Infinite. Sa DirectX® 11 PC-ekskluzivnim svojstvima poput anti-aliasinga, detaljnim teksturama, naprednim filtriranjem tekstura, dinamičkim senkama i još mnogim drugim stvarima, AMD omogućava igračima da dožive najrealističnije igračko iskustvo.

 

“Pre petnaest godina, Irrational Games je započeo sa pravljenjem PC igara, i PC igračko iskustvo nam je oduvek bilo veoma drago i srcu blisko. Saradnja sa AMD-om nam je pružila priliku da u potpunosti iskoristimo DirectX® 11 pokretanu grafiku,” kaže, Kris Klajn (Chris Kline), Tehnički Direktor, Irrational Games-a.

 

Svako od ovih svojstva je razvijeno kroz blisku saradnju Irrational Games-a i AMD Gaming Evolved tima, to je omogućilo najbolje iskustvo PC igračima opremljenim AMD Radeon™ grafičkim karticama.

Leave a Reply