amd
PC računari

AMD menja ugovor o snabdevanju vaferima sa GLOBALFOUNDRIES-om

AMD  je danas objavio da je uspešno izvršio izmenu Ugovora o Snabdevanju Vaferima sa GLOBALFOUNDRIES Inc.

Završetak pregovora o izmenama učvršćuje novi AMD-ov operativni model, kao što je to već objašnjeno prilikom objavljivanja zarade tokom trećeg kvartala 2012.

Da bi se bolje uskladili sa današnjom dinamikom na PC tržištu, AMD i GLOBALFOUNDRIES su se dogovorili o obavezama kupovine za četvrti kvartal 2012. i dogovorili su se o fiksnim cenama i drugim uslovima Ugovor o Snabdevanju Vaferima koji se odnose na proizvode koje će AMD kupiti od GLOBALFOUNDRIES-a do 31. Decembra, 2013.

“Današnje obaveštenje pokazuje da je dugogodišnje strateško partnerstvo AMD-a i GLOBALFOUNDRIES-a i dalje od velike koristi za obe kompanije,” rekao je Rori Rid (Rory Read), predsednik i glavni i izvršni direktor, AMD-a. “Učinak koji je GLOBALFOUNDRIES postigao u ispunjavanju naših potreba tokom 2012 je bio izuzetan i oni i dalje ostaju naš strateški i izuzetno važan partner. Mi smo i dalje posvećeni razvoju i rastu našeg poslovnog odnosa sa GLOBALFOUNDRIES-om, povećanjem planova učešća naših vodećih APU-ova i grafike. Nove izmene ugovora su još jedan korak koji preduzimamo kako bi smo dodatno osnažili naše odnose da GLOBALFOUNDRIES-om kao i AMD-ovu finansisku osnovu.”

Leave a Reply