PC računari

AMD od sada proizvodi i memorijske module

AMD je danas objavio dostupnost prvih memoriskih modula sa AMD Memorja brendom, u prodavnicama širom Severne Amerike, kreiranih u saradnji sa partnerima, Patriot Memory LLC i VisionTek Products LLC. AMD Memorija brend će pomoći u uklanjanju nagađanja pri izboru DRAM modula, pružajući lako i jasno iskustvo pri odabiru idealnog para za igračke i multimedijalne PC potrebe.

Kao deo AMD-ovog razvoja platformi personalnih računara, kompanija je iskoristila AMD OverDriveTM alat za optimizaciju performansi kako bi testirala i optimizovala DRAM zajedno sa kompanijinim APU-ovima, CPU-ovima, GPU-ovima i čipset platformama. Ovaj jedinstven uvid sada pomaže AMD-u da podesi i optimizuje memoriske module i za druge proizvođače.

“Patriot Memory će doneti preko dve decenije iskustva i ekspertize u ovaj ekosistem,” kaže Pol Džons (Paul Jones), CEO Patriot Memory-a. “Naša dobro poznata sposobnost pružanja najbolje tehnologije po najpovoljnijim cenama utraće put uspeha i za ovu memorisku liniju.”

Uz oslanjanje na AMD-ovo iskustvo u kreiranju grafičkih kartica, CPU-ova, APU-ova i čipsetova za matične ploče, ova nova linija proizvoda prodavcima omogućava da sa memorijom zaokruže AMD paket i pruže iskustvo, lake i pouzdane nadogradnje koja izrazit naglasak stavlja na kompatibilnost i stabilnost. Kupci su u prilici da kupe kompletan paket dizajniran da isporuči vrhunske performanse i maksimalnu vrednost.

“AMD je tokom zadnjih deset godina naš strateški tehnološki partner i mi u VisionTek-u smo fokusirali sav naš trud kako bi doneli njihove proizvode za nadogradnju na tržište Severne Amerike,” kaže Majkl Ines (Michael Innes), glavni operativni direktor u VisionTek-u. “AMD brend za PC korisnike označava vrhunsku tehnologiju, kao i bezkompromisan kvalitet i kompatibilnost. AMD Memorija će pomoći u povećavanju sposobnost za optimizaciju performansi, današnjih i sutrašnjih, personalnih računara.” VisionTek će nuditi svoju AMD licenciranu memoriju putem svog strateškog Severno Američkog distributivnog partnera D&H. (www.dandh.com).

Ova inicijativa zasniva se na AMD-ovoj istoriji pomoći u snabdevanju proizvođača video kartica visoko-kvalitetnim DDR3 modula, a njom se nastoji osiguravanje široke dostupnosti memorije.

“AMD isporučuje i vrši validaciju memorije za AMD RadeonTM grafičke kartice već duži niz godina,” kaže Met Skiner (Matt Skynner), korporativni potpredsednik i generalni menadžer, AMD GPU Divizije. “Bazirano na ovom iskustvu, dodavanje sistemske memorije u liniju naših proizvoda za nas pertstavlja jasnu priliku. Ovaj potez pruža našim partnerima i krajnjim korisnicima brend od poverenja i sinonim za kvalitet – sa AMD Memorijom možemo osigurati performanse i pouzdanost.”

AMD Memorija je dostupna u tri različita nivoa cena i brzina – u veličinama od 2GB, 4GB i 8GB. Kategorija za zabavu sadržaće RAM brzine od 1333 MHz i 1600 MHz, dizajniran za primenu u tihim kućnim teatar PC-ima. Performansna verzija podržava brzine do 1600 MHz sa niskom latencjom i dolazi u paru. Konačno, Radeon™ Edition DRAM će raditi na 1866 MHz, podešena je, testirana i sertifikovana za specifične AMD platforme kako bi omogućila maksimalne performanse po konkurentnoj ceni.

AMD sarađuje sa proizvođačima memoriskih modula kako bi kreirao AMD Memorija brend proizvode od komponenti kvalifikovanih da zadovolje određene specifikacije. Testiranjem i sertifikovanjem memoriskih komponenti, krajnji korisnik može biti siguran u kompatibilnost sa AMD platformama. AMD Memorija je takođe dizajnirana da isporuči kvalitet i pouzdanost sa kompatibilnim čipsetovima i procesorima drugih proizvođača. AMD Memorija će biti dostupna kod vodećih prodavaca uključujući Amazon.com, Bestbuy.ca, Fry’s, Memory Express, Micro Center, NCIX, Newegg, Tiger Direct, VIP Computers (UK) i drugih.

Leave a Reply