PC računari

AMD Opteron 6200 procesori osvojili priznanje Linley Grupe

AMD je danas objavio da je familija njegovih AMD Opreron 6200 serije procesora, baziranih na “Bulldozer” arhitekturi, odabrana kao dobitnik prve godišnje nagrade Izbor Analitičara, Linley Grupe. Nagrada se dodeljuje vrhunskim procesorskim proizvodima 2011. u nekoliko glavnih kategorija uključujući ugradne sisteme, mobilne uređaje, PC-je, servere, dizajn IP i srodne tehnologije. Za odabir pobednika u svakoj kategoriji tim tehnoloških analitičara Linley Grupe se fokusira na postignuća svih vodećih proizvoda čija je prodaja počela od 1. Januara 2011 do 31. Decembra 2011.

“Naši analitičari su jako dobro upoznati sa procesorskim tehnologijama i proizvodima, jer su radili na sprovođenju opsežnih istraživanja kako bi za firmu kreirali njene popularne izveštaje i izdanja,” kaže Linlei Gvenap (Linley Gwennap), osnivač i vodeći analitičar u Linley Grupi. “Pobednike odabirama na bazi njihovih performansi, potrošnje, sposobnostima i primerenosti cene za nameravanu primenu.”

Ova najnovija nagrada AMD Opteron procesorima dolazi za petama nedavno dobijenog Tehnologija Godine priznanja InfoWorld-a. AMD Opteron 6200 Serije proceori ko i Dell PowerEdge R715 serveri, koji su bazirani na najnovijim AMD Opteron procesorima, dobili su Tehnologija Godine 2012 nagradu ove publikacije.

“AMD Opteron 6200 Serija procesora se popela na vrh naše liste nominacija zahvaljujući vodećim performansama visoko-volumenskih, dvo-soketnih servera,” kaže Bob Viler (Bob Wheeler), viši analitičar u Linley Grupi. “Postignuti SPEC_rate2006 osnovni rezultati pokazali su da model 6282 SE AMD Opteron procesora postiže oko 20 procenata više performanse u izračunavanju bez pokretnog zareza[i] i gotovo 40 procenata više performanse u izračunavaju sa pokretnim zarezom[ii] u poređenju sa procesorima koje nudi konkurencija, a pri tom košta oko 40 procenata manje [iii].”

“Nama je izuzetna čast da primimo ovu nagradu Liney Grupe,” kaže Pet Patle (Pat Patla), korporativni potpredsednikr AMD-ovog Serverskog Poslovanja. “Od kako smo lansirali nove AMD Opteron procesore pre manje od dva meseca, industrija se okupila oko kombinacije inovativnosti i prednosti u cena-performansama koje AMD nudi kupcima u domenu računarstva u oblaku, HPC kupcima i poslovnim kompanijama. Jasno je da su novi AMD Opteron procesori sa “Bulldozer” tehologijom pravi izbor.”

Leave a Reply