PC računari

AMD-ov revolucionarni grafički API „Mantle“

AMD (NYSE: AMD) je danas objavio tri nova partnera koji će primenjivati „Mentle“, AMD-ov priznati, revolucionarni grafički API. Cloud Imperium Games, Eidos-Montréal™, deo Square Enix® Grupe, i Oxide Games su najnoviji proizvođači igara koji su se pridružili AMD-u u optimizaciji načina proizvodnje PC igra kojim se izvlače maksimalne performanse iz moderne grafičke arhitekture koja pokreću desktop PC računare, notbukove i potrošačke uređaje kao što su tableti.

“AMD je ponosan što sa „Mentle“-om igra ključnu ulogu u transformaciji sveta razvoja igara,” kaže Rič Korpus (Ritche Corpus), direktor ISV igranja i saveza, u AMD-u. “Sa podrškom i bliskom saradnjom između AMD-a i lidera u industriji igara kao što su Cloud Imperium, Eidos-Montréal Oxide, „Mantle“ može maksimizovati optimizaciju veoma iščekivanih PC naslova, koji igračima donose nenadmašno igračko iskustvo.”

amd

Cloud Imperium Games trenutno razvija “Star Citizen,” veoma isčekivanu, masom-finansiranu, PC svemirsku simulaciju stvorenu od strane legendarnog dizajnera igara Krisa Robertsa (Chris Roberts).

“AMD-ov „Mantle“ će nam omogućiti da izvučemo bolje performanse iz AMD Radeon GPU-ova nego što to može bilo koji drugi API,” kaže Kris Roberts (Chris Roberts), CEO, Cloud Imperium Games-a. “Mantle je od vitalnog značaja za igre kao što je Star Citizen, koje su dizajnirane sa potrebom za masivnom GPU snagom. Pomoću „Mantle“-a, naš tim je u prilici da više vremena posveti u postizanju naše savršene umetničke vizije, a manje vremena u brizi o tome da li će današnji igrački hardver biti spreman da je pruži.”

Eidos-Montréal je studijo koji se nalazi iza “THIEF™,”-a dolazeće šunjačke avanture iz prvog lica koja će biti objavljena u februaru 2014. Eidos-Montréal je takođe studijo koji je razvijao i “DEUS EX: HUMAN REVOLUTION®,” AMD Gaming Evolved naslov.

“Mantle vam omogućava da iskoristite AMD Radeon GPUs-ove na način na koji je zamišljeno da budu iskorišćeni, on otključava mnoge nove prilike i uvećava CPU i GPU performanse,” kaže Dejvid Anfosi (David Anfossi), vođa studija, Eidos-Montréal. “Zbog toga je „Mantle“ jedna od najznačajnijih promena u PC grafici u zadnjih mnogo godina.”

Predvođeni veteranima industrije, Oxide Games dizajnira novi “Nitrous” endžin za 64-bitne, multi-jezgarne procesore.

“AMD-ova „Mantle“ tehnologija nam omogućava da iz hardvera izvučemo mnogo više nego što nam to pruža bilo koje drugo rešenje trenutno dostupno,” kaže Den Bejker (Dan Baker), su-osnivač, Oxide Games-a. “Dodavanjem podrške za „Mentle“, 64-bitni „Nitrous“ endžin ostvaruje značajan dobitak u performansama na „Mantle“-sposobnom hardveru bez dodavanja ogromnog napora u razvoju.”

Cloud Imperium Games, Eidos-Montréal i Oxide Games će se pridružiti AMD-u i DICE-u u razgovoru o „Mantle“ arhitekturi i njenoj implementaciji na AMD Developer Samitu (APU 13), koji se održava od 11. do 14. novembra u San Hoseu, Kalifornija. Pored toga, Oxide Games će na tom događaju i javno prikazati kratak uvid u „Mentle“ performanse.

Svim zainteresovanim, besplatan pristup svim APU 13 uvodnim sesijama je dostupan onlajn registracijom, u ograničenom broju dok ima slobodnih mesta. Istaknuti uvodni govornici biće: Dr. Lisa Su, viši potpredsednik i generalni menadžer, Globalne Poslovne Jedinice, AMD-a; Johan Anderson (Johan Andersson), tehnički direktor u DICE-u; Dominik Malinson (Dominic Mallinson), potpredsednik istraživanja i razvoja u Sony-u; i Mark Pejperaster (Mark Papermaster), Glavni Tehnološki Direktor, AMD-a.

Leave a Reply