amd_fx
PC računari

AMD plasira na tržište prvi ikada 5 GHz procesor

AMD otkriva svog najmoćnijeg člana legendarne AMD FX porodice CPU – a, prvi svetski komercijalno dostupan 5 GHz CPU procesor, AMD FX-9590. Ovi 8-core CPUs isporučuju nove nivoe gejminga i multimedijalnih performansi za desktop entuzijaste. AMD FX-9000 serija CPU – a će prvo biti dostupna u PC računarima kroz sistemsku integraciju.

amd_fx

“U E3 ove nedelje, AMD je demonstrirao zašto je u srži gejminga,” rekao je Bernd Lienhard, korporativni potpredsednik i generalni menadžer, Client Products Division – a u AMD – u. “Nov FX 5 GHz procesor je neprikosnoven predstavnik u performansama za najzahtevnije igrice koje traže ultra – visoku rezoluciju, uključujući i AMD Eyefinity tehnologiju. Ponosni smo ovakvom inovacijom AMD – a u donošenja prvog komercijalnog svetski dostupnog 5 GHz procesora.”

“AMD nastavlja da razvija proizvodnju kada su u pitanju desktop sposobnosti i moćne performanse,” rekao je Wallace Santos, CEO i osnivač MAINGEAR – a. “Otkrivanjem prvog svetskog 5 GHz 8-core CPU – a, AMD nastavlja da bude vođa puta u inovacijama pružajući svojim korisnicima najbolje iskustvo u svojoj klasi. Uzbuđeni smo što smo deo ovog uzbudljivog događaja.”

Nova 5 GHz FX-9590 i 4.7 GHz FX-9370 pedstavljaju “Piledriver”arhitekturu , koja je otključana za lakši ”overclocking” i pruža entuzijastima uživanje u višim CPU brzinama i sa tim vezano i dobitima u performansama1.Dodatno , ovi procesori podržavaju  AMD Turbo Core 3.0 tehnologiju za dinamičku optimizaciju performansi CPU jezgra i omogućavaju maksimalno od računara za najintenzivnije radne površine.

AMD je prvi slomio1 GHz barijeru u maju 2000. i nastavlja da postavlja standarde u tehnološkim inovacijama uključujući i prvi Windows – kompatibilni 64-bit PC procesor i svoj prvi matični dual-core i quad-core procesor. AMD je takođe predstavio prvi APU (ujedinjenu CPU i Radeon™ grafiku na istom čipu) i prvi x86 quad-core SoC, nastavljajući dalje sa HSA arhitekturom i programskim modelima. Nova AMD FX CPUs će biti dostupna za sistemske integracije globalno, početkom leta. Dva modela će biti dostupna:

  • FX-9590: Eight “Piledriver” cores, 5 GHz Max Turbo
  • FX-9370: Eight “Piledriver” cores, 4.7 GHz Max Turbo

Leave a Reply