amd
PC računari

AMD postavio novog potpredsednika prodaje za Istočnu Evropu

AMD je danas objavio da je Aleksandar Belenkij (Alexander Belenkiy) imenovan na mesto potpredsednika i generalnog menadžera za Istočnu Evropu, Rusiju, ZND i Tursku. U ovoj novoj ulozi Belenkij će biti zadužen za vođenje AMD-ove strategije prodaje i poslovni razvoj u regionu.

amd

“Nova brzo-razvijajuća tržišta poput Istočne Evrope, Rusije, ZND i Turske su od izuzetne važnosti za AMD pošto predstavljaju veliku poslovnu šansu,” kaže Daren Grazbi (Darren Grasby), korporativni potpredsednik AMD-a i generalni menadžer za EMEA regiju. “Fundamentalni deo naše sposobnosti uspeha na ovim tržištima je to što imamo postavljen pravi liderski tim. Aleksandrov strateški način razmišljanja i saradnički pristup partnerima i kupcima, u spoju sa našom ponudom izuzetnih proizvoda jako dobro izlazi u susret tržišnim potrebama, i bez sumnje Aleksandar će ostvariti izuzetne rezultate na svojoj novoj funkciji.”

Sa više od 20 godina iskustva u IT industriji, Belenkij je bio prvi čelnik AMD-ove kancelarije u Rusiji i ZND još od njenog otvaranja, marta 2002. Na toj poziciji, on je stvorio snažne poslovne veze sa najvećim ruskim proizvođačima i distributerima PC računara i izgradio je AMD-ovo poslovanje sa korporativnim kupcima. U Avgustu 2011, Belenkij je postavljen na mesto potpredsednika prodaje za multinacionalne korporacije i EMEA region, a Irina Guseva je postavljena na čelo prodaje u Rusiji i ZND. Guseva i dalje ostaje nadležna za rad AMD-ove kancelarije u Moskvi, kao i za strategiju prodaje i razvoj poslovanja širom Rusije i ZND.

Aleksandar Belenkij je diplomirao na Petrogradskom Tehničkom Univerzitetu, fakultetu za Mehaniku i procesni menadžment, a MBA diploma je stekao na prestižnoj Stokholmskoj Ekonomskoj Školi.

Leave a Reply