PC računari

AMD predstavio Athlon II X2 250 i Phenom II X2 550 Black Edition

Never SatisfiedAMD je lansirao novu generaciju svog najpopularnijeg 64-bitnog procesora – Athlon™.

AMD Athlon™ II X2 250 nastavlja desetogodišnju tradiciju procesora koji pružaju najbolji odnos performansi za uloženi novac. Nova generacija Athlon™ procesora – Athlon™ II X2 250 bazirana je na unapređenom „K10“ jezgru proizvedenom u najmodernijoj 45nm SOI tehnologiji.

Visoka radna frekvencija od 3 GHz i sjajne IPC (Instruction Per Clock) performanse čine ovaj procesor odličnim Mainstream rešenjem u svojoj cenovnoj kategoriji.

Upotreba 45 nm SOI tehnologije čini ovaj procesor izuzetno štedljivim (65W) potrošačem. Za razliku od konkurentskih procesora iz Pentium E5xxx serije, AMD Athlon™ II X2 250 poseduje podršku za „Windows XP mod“ u okviru dolazećeg Windows 7 operativnog sistema. Ovo je omogućeno zahvaljujući prisustvu tehnologije za hardversku virtualizaciju – AMD-V.

Ujedno, AMD je na tržište izbacio i novi Phenom II X2 550 Black Edition. Kao sto možete naslutiti iz naziva, reč je o prvom “Dual-Core” Phenom II procesoru i to pripadniku “overclock-friendly” Black Edition porodice.

Novi Phenom II na tržište Dual-Core procesora donosi neverovatne performanse po nepobedivoj ceni. AMD Phenom II X2 550 Black Edition deli ključne karakteristike sa ostatkom modela iz Phenom II porodice. Reč je o procesorima napravljenim u najmodernijoj 45 nm tehnologiji, sa čak 6 MB L3 cache memorije (ukupno 7 MB) i podrškom za hardversku virtualizaciju koja je od ključne važnosti za nadolazeći Windows 7 operativni sistem.

Oba procesora su kompatibilna kako sa AM3, tako i sa AM2+ matičnim pločama, što znači podršku i za DDR3 i za DDR2 memoriju.

Leave a Reply