PC računari

AMD predstavio momentum ATI FirePro profi grafičke kartice na Autodesk Univerzitetu 2010

Danas je AMD na Autodesk Univerzitetu 2010 u Las Vegas prikazao demonstraciju njegove najnovije ATI FirePro™ profesionalne grafičke proizvode namenjenih CAD i DCC korisnicima. Posetioci Autodeskovog Univerziteta mogu isprobati sveobuhvatnu AMD-ovu familiju 3D, više-monitorske 2D i mobilne grafike, koja nudi rešenja u svim segmentima tržišta.

Na svom štandu (#1201), AMD će prikazati AMD Eyefinity technologiju radnog prostora namenjenu CAD i DCC korisnicima, demonstriraće i performansna unapređenja koja Autodesk korisnici mogu ostvariti korišćenjem profesionalnih grafičkih rešenja u poređenju sa proizvodima namenjenim običnim korisnicima, kao i Autodesk aplikacije pokrenute na, u industriji jedinstvenoj šesto-displejnog izlaza, profesionalnoj grafičkoj kartici ATI FirePro™ V9800.

Partnerska podrška za ATI FirePro profesionalne grafičke kartice

Na AMD-ovom štandu će se nalaziti i Luxion, važan AMD-ov saradnik i vodeći proizvođač naprednih svetlosnih i rendering tehnologija. Luxion će demosntrirati njihov najnoviji softver, KeyShot 2, pokretan ATI FirePro™ grafikom. KeyShot 2 je nova aplikacija izgrađena na Luxion-ovoj, u proizvodnji dokazanoj, interaktivnoj tehnologiji sposobnoj za rej trejsing i globalnu iluminacije u realnom-vremenu kojom se savaldava kompleksnost u kreiranju foto realnog prikaza 3D modela. Luxion se može pronaći na AMD-ovom štandu #1201 kao i na Luxion-ovom štandu #304.

“Mi smo uzbuđeni bliskom saradnjom sa AMD-om u budućoj saradnji na istraživanju mogućnosti za potpunim iskorišćenjem kako CPU tako i GPU potencijala u svrhe interaktivnog rej trejsinga u realnom-vremenu koristeći otvorene standarde,” kaže Dr. Henrik Van Džensen, sa-osnivač i glavni naučnik u Luxion-u. “Naš cilj je da kupcima pružimo maksimalne performanse kada je reč o rej trejsingu, tako što ćemo u potpunosti koristiti sve računarske resurse.”

“AMD je uvek demostrirao njihovu podršku otvorenim standardima, kao što je OpenCL ™, tako da profesionalni grafički kupci, korisnici i partneri mogu postići najbolje rezultate koristeći njihove ATI FirePro proizvode,” kaže Džanet Matsuda, generalni menadžer,AMD profesionalne grafike. “Luxion-ov rad na vrhunskim računarski-baziranim simulazijama osvetljenja unapređuje mogućnosti CAD/DCC korisnicima i AMD je jako uzbuđen što je deo ovih inovacija.”

Novi sertifikati i plag-inovi dodatno unapređuju performanse

Optimizovana i sertifikovana za vodeće CAD i media & entertainment (M&E) aplikacije, poput ovih od Autodesk-a®, ATI FirePro profesionalna grafika podstiče profesionalce na pollju inžinjerstva i kreiranja digitalnog sadržaja. Dodatno, nedavno objavljeni performansni plag-inovi za Autodesk® AutoCAD® i 3ds Max® su kreirali neverovatno interesovanje kodkorisnika, tako da je performansni plag-in za AutoCAD® 2010 i AutoCAD® 2011 sa mreže skinut 1,800 puta, a 3ds Max® 2010 i 3ds Max® 2011 performansni plag-in sa mreže je skinut 1,500 u prvih pet nedelja od kako je dostupan.

Leave a Reply